Cadence kjøper AWR fra National Instruments - Elektronikknett
NI_AWR-Cadence

Cadence kjøper AWR fra National Instruments

Cadence Design Systems og National Instruments har inngått en endelig avtale der Cadence skal overta AWR Corporation, et heleid datterselskap av National Instruments (NI) . AWR utvikler høyfrekvent RF EDA-programvare og hele RF-teamet blir med over til Cadence.

Samtidig inngikk Cadence og NI også en strategisk allianseavtale for å arbeide med systeminnovasjon med fokus på kommunikasjon.

AWR-programvare brukes av mikrobølge- og RF-utviklere for å designe trådløse produkter for komplekse høyfrekvente RF-applikasjoner, typisk til systemer som brukes i kommunikasjon, romfart og forsvar, halvledere, datamaskiner og forbrukerelektronikk.

Brukerne får også nytte av en sømløs integrasjon som knytter AWR designmiljø med Cadence Allegro PCB Designer og plattformene Virtuoso og Spectre for RF-kretser. For elektromagnetisk og termisk analyse inkluderer integrasjonen også analyseverktøy som Clarity 3D Solver, Celsius Thermal Solver og Sigrity PowerSI.

Arbeid som følger integrasjonen mellom AWR- og Cadence-programvare forventes å være tett koblet til NI LabVIEW og PXI-modulære instrumenteringssystemer og halvlederplattform som del av en ny strategisk allianse.

I henhold til den endelige avtalen vil Cadence betale cirka 160 millioner dollar kontant og forventer at cirka 110 AWR-ansatte vil bli med i Cadence. Oppkjøpet forventes å være ferdigstilt i første kvartal i 2020 og er underlagt vanlige betingelser, inkludert godkjenning av myndighetene.

Kommentarer