Kjører kurs i mønsterkortdesign - Elektronikknett
Mønsterkortdesign-printed-circuit-board-24

Kjører kurs i mønsterkortdesign

Standardiseringsorganisasjonen IPC tilbyr nå et nettbasert kurs i mønsterkortdesign, for ingeniører som har lyst til å lære seg dette.

IPC har tidligere kjørt et slikt kurs i USA. Nå kommer en versjon for Europa, med oppstart allerede 11. september, så her gjelder det å slenge seg.

Todelt

Kurset med navnet PCB Design Fundamentals, er et nettbasert kurs i to deler, ledet av en instruktør med mer enn 25 års erfaring innen design. Her skal man lære å lage nøyaktige IPC-kompatible skjemategninger, fra de første skissene til ferdig utlegg. Kursene foregår ”live” på nett, men dersom du skulle gå glipp av en time skal det være mulig å se opptak av undervisningen senere.

Arkitektur

I den første delen, PCB Design Fundamentals One, vil du bli introdusert for skjemategning og grunnleggende mønsterkortdesign. Dette kurset skal være egnet for ingeniører, designere og andre kompetente fagpersoner som ønsker å fokusere på arkitekturen og den elektriske representasjonen av designet. 

Ferdig produkt

PCB Design Fundamentals Two bygger videre på konseptene presentert i del én for å presentere utlegg, så vel som ”beste praksis” innen produserbarhet, pålitelighet og dokumentasjon. Dette kurset er egnet for fagfolk som er interessert i å lære om hvordan å implementere designarkitekturen for å lage virkelige trykte kretskort som møter IPC-spesifikasjonene.

Komplett

IPC anbefaler imidlertid å ta begge kursene, for å lære om den komplette prosessen, og lage ditt eget mønsterkort fra konsept til ferdigstillelse. Studenter vil kunne få en tidsbegrenset kommersiell programvarelisens for bruk under kurset. Første del har oppstart 11. september og går over fire uker, mens del 2 har oppstart 30. oktober og går ut desember.

Mer informasjon og påmelding finnes på hjemmesiden IPC.org.