Digitaliseringsminister Nikolai Astrup (t.h) åpnet det nye forskningssenteret for kunstig intelligens på OsloMet.

Åpnet forskningssenter for kunstig intelligens

OsloMet har åpnet et nytt forskningssenter for kunstig intelligens som skal styrke forskningen på et viktig felt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

– Norsk næringsliv og offentlige tjenester må være med i utviklingen av kunstig intelligens for ikke å tape konkurransen med internasjonale aktører, sier Hugo Hammer, leder av det nye forskningssenteret ved OsloMet.

Nå samler OsloMet og Simula Metropolitan Center for Digital Engineering sine ressurser innen kunstig intelligens i et forskningssenter, OsloMet Artifical Intelligence Lab (AI Lab).

Mål: Hovedstad for kunstig intelligens
Målet er at Oslo skal bli hovedstaden for kunstig intelligens i Norge, og det nye senteret satser på en tverrfaglig tilnærming og utvikling av kunstig intelligens som tar hensyn til mennesker og samfunn.

AI Lab skal bidra til bedre koordinering av forskningen på området. Det kan bli et utstillingsvindu for industrien, offentlige tjenester og media, og lette samarbeidet med andre miljøer som jobber med kunstig intelligens.

Stort potensial
Senteret blir en viktig ressurs i å utdanne framtidens yrkesutøvere, for eksempel i OsloMets bachelor- og masterstudier og utvikle nye og bedre tjenester.

Fagmiljøet har allerede tett kontakt med helsetjenesten, skoler, sosiale tjenester og ingeniørbransjen.

– Potensialet for kunstig intelligens er stort og lite brukt i dagens samfunn og næringsliv, sier Hammer.

AI Lab skal framover fokusere på robotsystemer, tingenes Internett og kunstig intelligens som beslutningsstøtte. Det skal også jobbes med maskinlæring.

Powered by Labrador CMS