Sammenslåingen mellom Telia og Get TDC godkjent - Elektronikknett
KT_godkjenner
– Vi er fornøyd med Konkurransetilsynets godkjenning. Dette er en strategisk milepæl i vår og norsk telehistorie, sier adm.dir i Telia Abraham Foss (t.v.), her sammen med Gunnar Evensen i Get TDC. (Foto: Lise Åserud/NTB Scanpix)

Sammenslåingen mellom Telia og Get TDC godkjent

Konkurransetilsynet har i dag godkjent Telias oppkjøp av Get TDC Norge. Det nye sammenslåtte selskapet blir en sterk utfordrer i Norge og tar mål av seg til å levere fremtidens ledende digitale kundeopplevelser.

– Vi er fornøyd med Konkurransetilsynets godkjenning. Dette er en strategisk milepæl i vår og norsk telehistorie. Sammen skal vi skape et nytt industrielt selskap som skal bli en slagkraftig og uavhengig konkurrent til markedslederen. Det er bra for samfunnet, og det er bra for alle norske forbrukere, sier Abraham Foss, administrerende direktør i Telia Norge.

Det nye selskapet vil bli en klar nummer to-utfordrer med et kundeløfte om å levere nye og innovative produkter og tjenester mellom TV, telekommunikasjon, IT og digital distribusjon til hele landet.

Det sammenslåtte selskapet vil ha omlag 2,3 millioner mobilkunder, og omlag 1,8 millioner mennesker vil være brukere av bredbånd- og TV-tjenestene til Get og TDC. Selskapet lover at de i fremtiden vil skape en helt ny verden av muligheter for kundene.

– Det nye selskapet vil få en innovasjonskraft til å skape nye produkter og mange spennende muligheter for våre felles kunder. Get har ledet an i utviklingen av digitale tjenester til norske kunder og vi har tatt reisen fra et kabel-TV selskap til et moderne digitalt bredbåndsselskap med TV- og strømmetjenester. Med TDC i bedriftsmarkedet har vi satt en ny standard for norske kunder med multitjenestenettverk og verdiøkende skybaserte tjenester, sier Gunnar Evensen, administrerende direktør i Get og TDC Norge.

– Vi utfyller hverandre godt og sammen skal vi skape en spennende og forenklet digital hverdag for eksisterende og nye kunder når det gjelder underholdnings- og kommunikasjonsbehov over alt hvor kundene befinner seg. Det handler om smarte hjem, tingenes internett og alt man kan ønske seg av tilgang til underholdning, fortsetter Foss.

– Akkurat som vi har manglet størrelse på et mobilt tilbud har Telia Norge manglet et godt bakkenett og et godt underholdningstilbud. Ser vi på samfunnsutviklingen er timingen for denne sammenslåingen veldig god. Vi har en ambisjon om å finne løsninger på tvers av kundebehov som markedet ikke har fått til enda, fotsetter Evensen.

– Vi skal være en digital tilrettelegger i samfunnet, og gjennom partnerskap og milliardinvesteringer i samfunnskritisk infrastruktur i hele landet, skal vi bidra til fortsatt vekst og verdiskaping i et Norge på vei inn i 5G gigabit-samfunnet, fortsetter Foss. – Vi ønsker å fortsette reisen med å inngå partnerskap med lokale og regionale fiber- og bredbåndsaktører, og sammen skal vi utvikle nye og spennende verdiforslag som vil komme alle norske virksomheter og forbrukere til gode, avslutter Foss.

For både kunder av Telia, Get og TDC vil ikke sammenslåingen ha noen praktisk betydning per nå, og deres kundeforhold og tjenester videreføres på eksisterende vilkår.

Noen fakta:
Telia Norge

 • Telia Norge består av merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Phonero.
 • Selskapet har tilsammen 1 350 ansatte.
 • Telia Norge har omlag 2,3 millioner mobilkunder i privat- og bedriftsmarkedet.
 • Telia Norge omsatte for 9,8 mrd kroner i 2017.
 • Driftsresultat (EBITDA) for 2017 var 3,4 mrd kroner.

Get og TDC Norge:

 • Get og TDC Norge består av merkevarene Get og TDC.
 • Selskapet har tilsammen 870 ansatte.
 • Get har omlag 520.000 kunder inkl. partnere
 • TDC har rundt 1700 kunder
 • Get og TDC Norge omsatte for 4 mrd kroner i 2017.
 • Driftsresultatet (EBITDA) for 2017 var 1,73 mrd kroner.

Kommentarer