Systemoversikt for avfallshåndteringssystemet som NTNU presenterte under IQRF Summit 2018, ved professor Mohammad Derawi. Flere sensorer samarbeider i et meshnettverk i en container, og sender data via GPRS til en fjerntliggende server.

Det er trøkk i IQRF

Under IQRF Summit 2018 i forrige måned ble det kjent at IT-giganten IBM slutter seg til IQRF Alliance.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Nå er det mer enn 100 virksomheter som støtter opp om dette initiativet til en trådløs «standard», med utspring i Tsjekkia. At IBM kommer inn som strategisk partner, er en ekstra fjør i hatten. – Jeg er sikker på at IBM-produkter utfyller det raskt ekspanderende økosystemet for IQRF på en utmerket måte, og det er derfor vi har besluttet å gå inn i IQRF Alliance, for å spille en meget aktiv rolle i utviklingen av felles IoT-prosjekter, sa salgssjef Petr Havlík fra IBM Tsjekkia.

Teknologien har etter hvert også fått godt fotfeste i Norge, gjennom distributøren Bredengen AS, og NTNU stod oppført som sølvpartner for IoT-konferansen IQRF Summit 2018, der de også holdt en presentasjon om ett av sine masterprosjekter knyttet til IQRF; med tittelen «Waste management and sensor control».

Under konferansen ble det demonstrert nye funksjoner i IQRF økosystemet, som bl.a. skal gjøre det svært enkelt å bygge IoT-løsninger med de interoperative produktene fra alliansens medlemmer. Stadig nye produkter sertifiseres for interoperabilitet.  Når en kunde kjøper et nytt produkt, trenger han bare å scanne en kode med en mobilapp, og enheten henger seg på nettverket uten videre. 

Powered by Labrador CMS