Lyssetter Michelangelos verker

Audiovisuell teknologi har gjenskapt Det sixtinske kapells skjønnhet med et nytt spektakulært, multisensorisk sceneshow på Auditorium Cociliazione i Roma.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Utstillingen ”Guidizo Universale. Michelangelo and the secrets of the Sistine Chapel” bruker 30 profesjonelle laserprojektorer for å trekke publikum inn til en virtuell kulturopplevelse i midten av Det sixtinske kapell. Kunstutstillingen kombinerer levende teaterforestilling og magiske spesialeffekter ved bruk av den nyeste AV-teknologien, og fortryller publikum gjennom ord og bilder.

Panasonic Visual System Solutions er teknisk sponsor for kunstutstillingen, som er produsert av Artainment Worldwide Shows, med vitenskapelig rådgivning fra Vatikanmuseene.

Fremvisningen er delt inn i fem sektorer. De to sideveggene projiseres av åtte 31 000 lumen PTRZ31K, og det hvelvede taket er utstyrt med seks 20 000 lumen PT-RZ21K og to PT-RZ31K. Videre har proscenium fire PT-RZ31K, mens fronten er utstyrt med fire PT-RZ31K. Det er også brukt to 12 000 lumen PT RZ12K for å 3D-mappe Michelangelos David på scenen. Til slutt er det fire PT RZ21K projektorer med såkalte ”short throw” linser av typen EL D75LE95 for å projisere ned på scenen vertikalt ovenfra.

– Vi valgte Panasonic fordi det er et varemerke som er kjent for pålitelig laser- og DLP-teknologi. Ved å representere freskomaleriene i Det sixtinske kapell, var målet å sikre et resultat så tett opp mot det originale som mulig. Den naturlige fargegjengivelsen og kontrastspekteret til disse projektorene, ble avgjørende faktorer for å nå dette målet, sier Daniele Parazzoli, MD for Event Management.

For mer informasjon om Giudizio Universale, se her (ekstern link).

For mer informasjon om Panasonic Visual System Solutions, se på denne (ekstern link).

Powered by Labrador CMS