Fest: Klar scene bak Hovedbygget på Gløshaugen. NTNUs elektronikk-studenter utmatrikulerte nylig. Foto: Ronja Edelsteen Andreassen

Festlig avslutning for elektronikkstudentene

Stor festivitas preget utmatrikuleringen av elektronikkstudentene ved NTNU nylig. Marte Vadla er blant de ferske sivilingeniørene, og hun fikk jobb før studiet var over.

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Marte Vadla er en av 40 som studerte til master i elektronikk ved Norges teknisk- naturvitenskapelige universitet, NTNU i Trondheim.

– Dette ble en veldig fin avslutning på det fem år lange studiet vi har lagt bak oss. Bra at det blir gjort litt stas på oss når vi er ferdige. Særlig artig er det at dansere og kor opptrer. Spesielt studentkoret Pirum, de er veldig flotte, sier Vadla henrykt.

– Avslutningstalen var bra. Særlig poenget med at vi må fortsette å være nysgjerrige også etter endt studium. For vi har veldig mange muligheter foran oss, hvis vi bare er åpne for det. Utdanningen vår gir utrolig gode utsikter for fremtiden, sier hun videre.

Marte Vadla er ferdig siv.ing, og kunne markere i "Kjel5" sammen med øvrige elektronikk-studenter. Foto: Ronja Edelsteen Andreassen

Godt studium

Elektronikk er et fem-årig master-/sivilingeniørstudium hun er godt fornøyd med. – Studiet har vært veldig kjekt, både fag og arbeid med prosjekter. Vi har laget duppeditter med elektronikk. Sånn har vi fått sett hva teorien kan brukes til. Flinke lærere er veldig motiverende, sier hun og trekker fem et prosjekt tidlig i studiene som favoritt:

Spennende prosjekt

– Da laget vi en sykkelcomputer.  Vi laget et kretskort med elektronikk som kunne måle hastigheten til et sykkelhjul. Vi satte inn en fartsgrense sånn at boksen begynte å ule og blinke hvis hjulet gikk for fort rundt. 

Dette ble forresten et litt større prosjekt enn foreleseren hadde sett for seg så vi ble værende på laben, uten å prøve ut innretningen på en ordentlig sykkel. Men sykkelprosjektet var ganske spennende uansett, sier hun fornøyd, etter seremonien bak Hovedbygget på Gløshaugen.

– Godt arbeidsmarked

– Tar man en sånn elektronikkutdanning, er det mulig å jobbe med veldig mye forskjellig, poengterer Marte.

– Vi blir ikke låst til en type jobb. De fra klassen min blir alt fra akustikere, til å jobbe med å kjenne igjen ansikter, og å jobbe med design av "chip'er". Med andre ord, et bredt og spennende fag som er veldig i vinden, med gode muligheter på jobbmarkedet, slår hun fast.

– Arbeidsmarkedet ser veldig bra ut. Jeg fikk meg fast jobb i høst, altså før jeg var ferdig studert, sier hun. Den heldige arbeidsgiver blir Cisco, der hun også har hatt sommerjobb tidligere. – Mitt inntrykk er at de fleste fra kullet mitt har fått fast jobb, sier Vadla, som også skryter av året med utveksling i Lisboa i Portugal.

– Universitetet der hadde et veldig bra opplegg.

Tradisjon

Mange møtte da utmatrikuleringen fra NTNU ble markert høytidelig og underholdende. Foto: Ronja Edelsteen Andreassen

Det var Fakultet for Informasjonsteknologi og elektroteknikk og Fakultet for ingeniørvitenskap sine master- og bachelor-kandidater som var samlet. Familie, venner og fagmiljø deltok også på seremonien for utmatrikuleringen på plenen.

Konferansier Stein Mortensholm ønsket velkommen, og dekan Geir Egil Øien og Olav Bolland hadde taler. Underholdning ved mannskoret Pirum var humoristisk som vanlig, mens tale fra administrerende direktør i DNV GL, Remi Eriksen interesserte flere. NTNUI Dans og musikkinnslag med Kari Rueslåtten var øvrige innslag, før studentenes hovedtale
og avslutning med allsang.

Etter fellesseremonien hadde flere av instituttene og linjeforeningene egne arrangement.

 

Powered by Labrador CMS