Ny radonmåler fra Airthings lansert i dag - Elektronikknett
Ny radonmåler fra Airthings lansert i dag
Airthings Wave er et nytt produkt for radonmåling i hjemmet. I tillegg har den måling av temperatur og luftfuktighet.

Ny radonmåler fra Airthings lansert i dag

Norske Airthings, tidligere Corentium og Canary, lanserer i dag under CES-konferansen i Las Vegas, sin siste innovasjon innen teknologi for hjemmet: En radonmåler som gir informasjon om innendørs luftkvalitet, tilgjengelig via smarttelefon eller nettbrett.

Airthings Wave gir huseiere umiddelbart innsyn i radonnivåer - en livsfarlig gass som få vet at er den ledende årsaken til lungekreft blant ikke-røykere. Airthings Wave ble i dag lansert under Consumer Electronics Show’s, Unveiled, i Las Vegas, på en lukket event for flere hundre journalister.

Wave_App_Global En mobilapp gir informasjon om radonnivå. Oppløsningen er 1 time og historiske data lagres i opp til ett år av gangen.

– Alle hjem burde ha en radonmåler, og det er Airthings sitt mål å realisere dette, sier Øyvind Birkenes, administrerende direktør i Airthings. – Vi ser økt interesse rundt radon takket være initiativ fra EU og nye nasjonale lover. Det viser at utviklingen går i riktig retning og baner vei for Airthings Wave’s fremtidsrettede teknologi som gir forbrukerne informasjon om deres inneluft.

Airthings har utviklet Wave slik at alle enkelt kan følge med på radonnivået i deres inneluft. Bare vink foran måleren for å aktivere en intuitiv lysindikator. Grønn betyr at luften er bra, gul: Advarsel og rød betyr at radonnivået er for høyt. Tilsvarende indikator finnes også i app’en. Airthings Wave er koblet via Bluetooth til smarttelefon eller nettbrett og man kan i app’en se nåverdier, gjennomsnittsverdier, og variasjoner over de siste dagene, ukene, eller året.

Måleren inneholder også temperatur- og luftfuktighets-sensorer som er viktig for inneluften og bidrar til å øke nøyaktigheten i radonmålingen. Disse sensorene gjør det også mulig på et tidlig tidspunkt å detektere og gi varsler om mulig muggskader. I tillegg gis tips til hvordan man kan forbedre inneklima. Sensordataene er også tilgjengelig i app’en med nåverdier og historiske verdier.

To batterier (AA) som følger med skal gi nok strøm til to års bruk. Produktet vil bli levert tidlig i mars 2017.

Kommentarer