Enklere utvikling med IO-Bridge - Elektronikknett
Enklere utvikling med IO-Bridge
IO-Bridge er Arduino-basert og kan brukes til mer enn de fleste som finnes på markedet.

Enklere utvikling med IO-Bridge

DeviceDrive i Holmsbu har utviklet et kort kalt IO-Bridge som skal gjøre utvikling enklere sammen med deres WiFi-modul, WRF01.

– Det finnes mange Arduino-baserte «zero shields», men få som har alt på ett kort, sier Patrik Bakke hos DeviceDrive til Elektronikk.

DD-PatrikBakke Patrik Bakke, DeviceDrive, med den nye utviklingsplattformen.

Hadde behov
– Vi trengte noe som var ferdig og som gjorde det enkelt å teste applikasjoner. Derfor laget vi denne plattformen, sier Bakke. Han legger til at de fant at Arduino egner seg svært godt. Hele plattformen består derfor av et Arduino-kort, WRF01 og IO-Bridge. Og da er man godt forsynt med muligheter, skal vi tro Bakke.

Kobler til alt
Det nye kortet har mange tilkoblingsmuligheter, blandt annet full UART (Universal Asynchronous Receiver/Transmitter), bevegelsesdetektor og temperatursensor. Dessuten er det utstyrt med to releer som begge tåler 5 ampere på 230V. Med dette kortet trengs det bare 140 kodelinjer for å lage en prototype av en tyverialarm, som er tilgjengelig som eksempel på internett. Kortet er designet for å være en kort vei fra idé til prototype.

Helt åpent
For, all kode og alle spesifikasjoner til kortet er åpen kilde. Hele designet, kildekoder, eksempelkoder med mer, ligger åpent på github.com. Dermed kan tips og nye applikasjoner deles helt fritt.

DD-iobridge_figur En oversikt over utviklingspakken som kan utvides med egne grensesnittkort.

Produseres i Holmsbu
Selve kortet produserer de selv og leveres med nevnte grensesnittmuligheter og gratis SDK (Software Developer kit) som åpner for direkte kommunikasjon mellom de tre kortene.

Les også: DeviceDrive inn i EBVchip

Kommentarer