Fremskritt innen fiberskjøting - Elektronikknett
EasySplicer

Fremskritt innen fiberskjøting

En ny fiberskjøter skal gjøre det enklere å bygge fibernett, kutte kostnader og frigjøre tid for montører.

EasySplicer er en svenskprodusert fiberskjøter som er utviklet for å benyttes daglig i forbindelse med fiberoptiske installasjoner.

Ifølge den norske distributøren CS Group AS er dette en kompakt og hendig fiberskjøter som er lett å ta med seg til alle typer av fiberinstallasjoner.  Konstruksjonen er gjort svært robust og selv om fiberskjøting bør finne sted under gode forhold (inne) er den også utformet for å kunne benyttes ute i felten.

– Utformingen av EasySplicer avviker litt fra andre typer fiberskjøtere da den er laget med fokus på installatøren / brukeren. Mange fiberskjøtemaskiner som er på markedet er, selv om de er svært gode, vanskelige å bruke og krever mye utdanning før de kan brukes, opplyser Per Ivar Steen hos CS Group AS.

EasySplicer i bruk EasySplicer skal være enkel i bruk, og spare tid.

EasySplicer betjenes med kun tre knapper og i de fleste tilfeller behøver brukeren kun å benytte hovedknappen til å utføre spleisingen. Likevel er presisjonen høy. Den gjør en normal spleising med et tap på 0,03dB (Singlemode). Etter skjøting gjennomfører den en strekk test og gjør en estimering av tapet for å fortelle om noe er galt. Slik informasjon er også gitt før skjøting (som «Bad fiber» og «Dirty fiber»).

EasySplicer benytter V-spor for skjøting, dette er en av årsakene til at man klarer å beholde den kompakte størrelsen, ifølge importøren. Det gjør også enheten kosteffektiv. EasySplicer er en av de rimeligste fiberskjøterne på markedet, men med ytelse som skal være langt bedre enn mer kostbare enheter

.