AutoStore kjøpes av EQT VII. Fra venstre: Karl Johan Lier, administrerende direktør i AutoStore, Jakob Hatteland, styreformann i Jakob Hatteland Holding AS, Anders Misund, partner i EQT Partners og oppfinneren av AutoStore, Ingvar Hognaland.

AutoStore kjøpes av investeringsselskap

Investeringsselskapet EQT VII kjøper det helautomatiserte lager- og plukksystemet AutoStore. Systemet er installert i 130 anlegg i 22 land.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

EQT VII har inngått en avtale med Jakob Hatteland Holding AS og andre minoritetsaksjonærer om å kjøpe AutoStore. AutoStore er et automatisert lager- og plukke-system som bruker robotteknologi for å håndtere alt som er på lager.

Fra opprinnelsen av ideen til Ingvar Hognaland i Hatteland Gruppen på 1990-tallet, og til leveringen av det første kommersielle systemet i 2005, har AutoStore opplevd sterk vekst og er i dag en unik og ledende automatisert materialhåndteringsløsning.

Illustrasjon på hvordan AutoStore fungerer.

AutoStore har rundt 140 ansatte og har til nå installert over 130 anlegg i 22 land. Driftsinntektene har vokst med over 50 prosent årlig siden 2013, med en årlig EBITDA-vekst på over 80 prosent. Selskapet ventes å få driftsinntekter på 500 millioner kroner i 2016 og en EBITDA på 240 millioner kroner.

Transaksjonen forventes sluttført i begynnelsen av 2017. Partene er enige om ikke å offentliggjøre transaksjonsverdien. 

EQT er et selskap innen alternative investeringer og har hentet inn rundt 30 milliarder euro i kapital fra investorer. Fondene til EQT har porteføljeselskaper i Europa, Asia og i USA, med driftsinntekter på over 15 milliarder euro og rundt 100 000 ansatte.

Powered by Labrador CMS