Mottrend: Dumme telefoner - Elektronikknett
light-phone
Light Phone kan lykkes i sin enkelthet. Den skal selges som telefon nummer to, og kun til å føre samtaler med. Responsen fra Kickstarter har i hvertfall vært overveldende. (foto: Light Phone)

Mottrend: Dumme telefoner

Innenfor mobiltelefoni finnes det også trender som følges av mottrender. Light Phone, et Kickstarter-prosjekt, har fått mer enn 100 000 dollar over målet.

Opphavsmennene bak den kredittkortstore telefonen, Joe Hollier og Kaiwei Tang, presenterer den på Kickstarter som «telefonen som er designet for å brukes så lite som mulig.»

Tanken er at den skal koste rundt 100 dollar og kjøpes ferdig med ladet simkort. I esken skal man finne Light Phone, lader, SIM-kort med minutter, og overraskelser...

lightphone-specs Så enkelt kan det gjøres, og den er ikke stort større enn et kredittkort og veier 38,5 gram. (klikk for større bilde)

Andre spesifikasjoner er vekt på 38,5 gram, opp til 10 lagrede numre, punktmatriseskjerm, opp til 20 dager standby batterilevetid. Laderen bruker Micro USB.

Men, de fjerner seg likevel ikke helt fra smarttelefonen. Det skal også utvikles en app for smarttelefon som kommuniserer med Light Phone. Og til slutt, det er en ren GSM-telefon (850/900/1800/1900 Mhz).

Mer info om prosjektet i linken over.

Kommentarer