Film for antennefiklere - Elektronikknett
Antennefikling-digital-radio

Film for antennefiklere

Helgesyssel: I dag lanserer Radio.no en ny animasjonsfilm med tips og råd til den som skal montere ny antenne til DAB-radio i bil.

Antennefilmen er først ut av fem nye filmer for radiolytterne.

– Radio.no er nettstedet som skal hjelpe folk med tips og råd i forbindelse med radioens teknologiskifte. Mange ønsker praktisk veiledning og vår jobb fremover er først og fremst å hjelpe radiolytterne, sier Ole Jørgen Torvmark, daglig leder i Digitalradio Norge, bransjeorganisasjonen som driver nettstedet Radio.no.

Den første animasjonsfilmen, som nå er lagt ut på Radio.no, beskriver montering av bilradio-antenner.

– En FM-antenne er ikke egnet for å ta i mot DAB-signaler, da DAB og FM opererer i ulike frekvensområder. Dette er noe folk må huske på når de oppgraderer bilradioen. Filmen informerer om hva som er viktig med antennemontering, for eksempel det at antennen må monteres stående, forklarer han.

–Hvorfor er det laget animasjoner og ikke vanlig film? – Vi har valgt å lage animasjoner for å gjøre en merkenøytral beskrivelse av antennemonteringen. Animasjoner setter dessuten fokus på de generelle rådene og ikke på spesifikke ting ved det ene eller andre adapteret.

Se filmen her (ekstern lenke).

I løpet av høsten kommer det fire andre animasjonsfilmer knyttet til digitalisering av radio. En film viser bilradio-bytte, en gir antennetips for hyttemottak, en handler om kanalsøk og den siste handler om retur av radioer.

Det er nå et langt bredere kanaltilbud på DAB enn FM. Følgende kanaler har begrenset eller ingen FM-distribusjon: P6 Rock, P7 Klem, Radio Rock, Radio 1, NRK Super, NRK Nyheter, NRK P1+, NRK Klassisk, NRK P13, NRK Jazz, NRK Sport, NRK Folkemusikk og NRK Vær, P5, NRJ og Radio Soft.