TDC tar over Get - Elektronikknett
TDC
Danske TDC kjøper Get og blir Nordens største digital-TV og bredbåndsselskap. TDC har satset på bedriftsmarkedet i Norge, mens Get er store i privatmarkedet. Foto: Uffe Weng/TDC

TDC tar over Get

Kabel-TV-selskapet Get blir kjøpt av danske TDC Group og vil bli Nordens største digital-TV og bredbåndsselskap.

Get selges til TDC, og blir en del av Nordens største telekomselskap med 24 milliarder danske kroner i omsetning. Kabel-tv virksomheten til TDC (Yousee) og Get blir Nordens største digital-TV og bredbåndsselskap med 1,7 millioner husstander.

Gunnar_Evensen_Get Gunnar Evensen fortsetter som konsernsjef i Get etter overtakelsen.

Salget skjer etter en lengre prosess, der dagens eiere i Get – Quadrangle Capital Partners II og Goldman Sachs Capital Partners – har vurdert både en børsnotering og salg til industrielle kjøpere.

«TDCs kjøp av Get styrker mulighetene til å fortsette denne positive utviklingen.TDC har en betydelig bedriftssatsning i det norske markedet, mens Get er ledende i privatmarkedet. TDC og Get vil nå knytte fibernettene sammen til ett nordisk nett for å gi norske kunder enda bedre løsninger. TDC er også en stor nordisk mobiloperatør, som på sikt kan gi Gets kunder nye, spennende muligheter,» heter det i en pressemelding fra Get mandag.

Gunnar Evensen fortsetter som konsernsjef i Get og vil få oppgaven med å lede samkjøringen av Get og den norske virksomheten til TDC.

TDCs kjøp av Get er gjenstand for godkjenning av Konkurransetilsynet. Det er ventet at transaksjonen vil bli endelig gjennomført i løpet av fjerde kvartal 2014.

Kommentarer