Opera med forbedret TV-gjengivelse - Elektronikknett
opera-tv-browser
Den nye TV-pakken fra Opera Software kommer med støtte for adaptiv bitstrømming, Android, RDK og 4K samt TV-nettleser.

Opera med forbedret TV-gjengivelse

Opera Software lanserer en forbedret HTML5 TV-gjengivelsesmaskin, med støtte for Android, RDK og 4K samt full nettleser.

Markedets første Blink-baserte maskin for Smart TV-enheter får nå en betydelig oppgradering med lanseringen av Opera Devices SDK 4.2 innbyggbare HTML5 TV-gjengivelsesmaskin. Dette nye programvareutviklingssettet (SDK) kom akkurat i tide for messen International Broadcasting Convention (IBC).

Bredbåndskringkasting
Programvareutviklingssettet fra det norske selskapet kommer med en rekke nye funksjoner. Det får støtte for HbbTV 1.5, den nyeste versjonen av denne spesifikasjonen for bredbånds kringkasting.Videre har det en mediastrømmingsfunksjon for adaptiv bitratestrømming, inkludert MPEG-Dash, HTTP Live Streaming og Smooth Streaming. Dette skal åpne for alle typer videotjenester, med bedre kvalitet og bedre brukeropplevelse. Det blir også støtte for Timed Text Markup Language (TTML) i henhold til spesifikasjonen fra Smart TV Alliance, samt støtte for flere video-, lyd- og tekstspor for bedre gjengivelse av undertekster og språk.

Android, RDK og 4K
Også nytt er støtte for ekstra TV-tilkoplede enhetsplattformer. I SDK versjon 4.2 er støtten for enheter basert på Android og RDK (Reference Design Kit) operativsystemer tatt fra betaversjon til produksjonsklar, og inngår dermed i støtten for Linux-baserte enheter. De nye plattformene skal tilfredsstille behovene til operatører av betalings-TV og OEMs som ønsker å levere tjenester, applikasjoner og HbbTV på sine plattformer.
Programvareutviklingspakken skal også være fulltestet for innhold og enheter med 4K oppløsning. Den kommer også med en ny nettleser for TV: Opera TV browser.

Kommentarer