Først ute med DOCSIS 3.1 analyse - Elektronikknett
DOCSIS-wires-circuitboard-computer-800x500

Først ute med DOCSIS 3.1 analyse

Ny programvare fra Rohde & Schwarz skal være den første som kan analysere DOCSIS 3.1 signaler.

Rohde & Schwarz hevder de er det første selskapet som kan tilby en løsning for analyse av DOCSIS 3.1 signaler. Med det såkalte R&S DSA DOCSIS snapshot analyseprogrammet, i kombinasjon med den kraftige FSW spektrumanalysatoren, kan operatører av kabel-tv-nettverk og produsenter av komponenter til slike nettverk utføre ytelsesmålinger på nettet.   Ifølge R&S gjør programvaren det mulig å karakterisere nedstrømssignaler på opp til 192 MHz.

DOCSIS (data over cable service interface specifications) 3.1 er en standard som åpner for rask dataoverføring over hybride fiber-koaks (HFC) nettverk. Den nye programvaren er tiltenkt bruk under den planlagte utrullingen av standarden, og målgruppen er bl.a. produsenter av kabelutstyr, kabelmodem og nettverkskomponenter, så vel som nettverksoperatører.

Her får de f.eks. muligheter til å utføre høykvalitets BER- og MER-målinger på virkelige DOCSIS 3.1 signaler. DSA-programmet kan som nevnt brukes i sammenheng med FSW-analysatoren, som tar opp signalene ved hjelp av et OFDM vektorsignalanalyseprogram. Rohde & Schwarz regner seg som ledende innen OFDM signalgenerering og -analyse for kringkastingsformål. FSW er således den eneste signal- og spektrumanalysatoren på markedet, som kan tilby en båndbredde på 320 MHz. Den kan derfor tilpasses ulike signalnivåer og båndbredder.