Frigjør utviklingsverktøy for smart-TV - Elektronikknett
LG-Smart-TV

Frigjør utviklingsverktøy for smart-TV

LG Electronics går nye veier: Nytt utviklerverktøy og ny nettside gir økt støtte for utvikling av webOS-baserte Smart TV-apper.

LG Electronics lanserer nå selskapets utviklerverktøy (SDK) for webOS. Verktøyet skal gjøre det enklere for utviklere å lage nye apper til LGs Smart TV-modeller med webOS. Samtidig lanseres en nettside der utviklerne får tilgang til all informasjonen de trenger for å lage webOS–apper.

LGs utviklerverktøy skal forenkle prosessen med å lage apper som er kompatible med selskapets Smart TV-modeller. Verktøykassen omfatter blant annet en Smart TV-emulator som lar utviklerne sette opp et virtuelt webOS-miljø på sin egen datamaskin for å teste og finjustere sine apper. SDK har et utviklervennlig grensesnitt som fungerer med standardisert webteknologi som HTML5, Cascading Style Sheets (CSS) og JavaScript.

– En av de viktigste grunnene til at vi valgte webOS som operativsystem for våre Smart TV-modeller er at plattformen både er bruker- og utviklervennlig, sier Lorraine Bayram, Nordisk Smart TV-spesialist hos LG Electronics. – Å hjelpe utviklere med å lage apper som er optimaliserte for våre TV-modeller er svært viktig for oss. Når det ikke finnes en dominerende standard for smart-TVer i bransjen er det vår høyeste prioritet å utvide webOS-økosystemet.

Den nye nettsiden inneholder teknologirelaterte dokumenter, tips til utviklerne, eksempler på apper, designguider, vanlige spørsmål samt et utviklerforum. En guide for programmeringsgrensesnitt (API) hjelper utviklerne med å komme raskt i gang, uten en lang opplæringsprosess. Nybegynnere på webOS kan enkelt følge guider som steg-for-steg forklarer hvordan brukeren skal gå frem.


Du kan lese mer om, og laste ned, utviklerverktøyet på http://developer.lge.com/webOSTV/