360 grader overvåkning i 4K - Elektronikknett
Overvaking-360-4k-panasonic
Det nye kameraet leverer ikke bare 360 graders overvåking i 4K oppløsning, men kan også by på bevegelsesanalyse.

360 grader overvåkning i 4K

Panasonic lanserer overvåkningskamera med 360 grader dekningsgrad og 4K oppløsning.

Overvåkningskameraet WV-SF481 fanger sylskarpe bilder uten blindsoner, som betyr stor dekningsgrad med færre kameraer. Kameraet er ifølge produsenten skreddersydd for banker, detaljhandel, logistikkbransjen med mer, der detaljer kan være avgjørende.

Opptakene skal gi en skarp og naturtro fargegjengivelse, også i dårlige lysforhold. Kameraet  skal sørge for døgnkontinuerlig overvåkning med 1/1,7 tommers sensor, som fungerer ned til 0,05 lx i svart-hvitt-modus. Dette muliggjør et reelt skifte mellom dag- og nattopptak. – Sammen med en 4K-motor leverer kameraet krystallklare bilder, hevder produktmarkedsføringssjef i Panasonic, Gerard Figols.

– Det er det første 360-graders kamera med 4K-oppløsning, dag- og nattkapasitet og ABF-funksjon (Auto Back Focus). Vi snakker her om fordeler i forhold til redusert installasjonstid, omkostninger og vedlikehold, sier Figols, som sier at kameraet i tillegg til god bildekvalitet er vanntett og har beskyttelse mot hærverk. Det er dermed like godt egnet til innendørs som til utendørs bruk.

Han peker på at kameraet tjener både markeds- og sikkerhetsmessige formål, da det kan brukes til varmeregistrering og personopptelling. Det har et innebygd analyseverktøy som gjør det mulig å identifisere personer i bevegelse og i stillstand innen dekningsområdet. Dette gjør det blant annet enklere å måle effektiviteten på salgskampanjer i butikker, mens databeskyttelsen håndheves ved hjelp av bevegelseskryptering.

– Det er et allsidig kamera som tilbyr en egen klasse overvåking som mange virksomheter kan dra nytte av. Den smarte analysefunksjonen gir i tillegg virksomheter muligheter utenom sikkerhet, sier Figols.