Samarbeid:

Øker 6G-forskningen sammen med Aalborg Universitet

Anritsu Corporation har annonsert utvidelse av sine 6G-forskningsaktiviteter til å omfatte ny forskning sammen med Aalborg Universitet i Danmark.

Dette nye 6G-forskningsprogrammet vil utvikle nye teknikker for kanallydgivere (channel sounding) og kommunikasjonskanalsensorer i nye 6G-frekvensbånd, inkludert millimeterbølge- og sub-terahertz-båndene. Dette skal gjennomføres med vektor nettverksanalysatorer fra Anritsu, som har spesifikke funksjoner for å forbedre målemetodene, sammen med antenne- og målesystemteknologi fra Aalborg Universitet.

Når industri- og standardorganisasjoner diskuterer og planlegger frekvenser og bølgeformer som skal brukes i neste generasjons mobilkommunikasjon (som 6G, IMT-2030), er detaljert forståelse av radiokanalkarakteristikker nøkkelinformasjon. Dette forskningsprogrammet skal gi nye teknikker for radiokanalkarakterisering med høy oppløsning og stor båndbredde, som vil bidra til systemmodellering og ytelsesevaluering for 6G-teknologier. For kandidater for 6G-teknologier vil arbeidet også støtte evalueringen av «Joint Communications and Sensing»-teknikker og bølgeformer som det for tiden forskes på.

I følge Jonathan Borrill, leder for global markedsteknologi ved Anritsu, vil dette forskningsprogrammet bidra med verdensledende resultater og testkapasiteter til industrien.

– Radiokanalmodellering er avgjørende for design og utvikling av 6G-system og grensesnitt, som starter med pålitelige målinger av kanaler ved å bruke high-fidelity kanallydgivere. Vi er veldig glade for å samarbeide med Anritsu for å utvikle toppmoderne kanallydgivere for 6G kommunikasjons- og sensorsystemer i dette prosjektet, mener Wei Fan, professor og leder for forskningsgruppen «Wireless Propagation and Over the Air testing» ved Aalborg Universitet.

Powered by Labrador CMS