IoT:

Offisiell forhandler av Starlink

Målet med samarbeidet er å integrere satellittkommunikasjon fra Starlink i lav jordbane (Low Earth Orbit, LEO) i porteføljen av tjenester Com4 kan levere, og dermed tilby flere valgmuligheter innen IoT og globale bedriftstjenester.

Publisert

Med den nye avtalen kan Com4 bruke Starlinks globale satellittnettverk til å levere en integrert, administrert tjeneste som kombinerer LEO-teknologi med LTE/5G-kommunikasjon, helhetlige dataplaner, installasjon og lokal kundestøtte i mer enn 70 land. Denne tjenesten dekkes av avtaler om garantert servicenivå (SLA-er) for oppetid og hastighet.

− Ved å integrere mobil- og satellittkommunikasjon kan vi tilby det beste fra begge verdener, noe som gir vesentlige fordeler for våre kunder. Det gjelder spesielt når det gjelder kompleks virksomhet med aktiviteter i flere land og områder med dårlig mobildekning, sier Stein Andre Larner, administrerende direktør i Com4, i en pressemelding onsdag.

Dette samarbeidet representerer en betydelig utvidelse av Com4s tjenestetilbud, og gjør at vi nå også kan tilby kommunikasjon i utkantstrøk og krevende driftsmiljøer. Den kombinerte styrken i 5G/LTE og satellitteknologi vil være særlig egnet for bransjer som kraftindustri, landbruk, bergverk, bygg og anlegg og havindustri, så vel som andre organisasjoner som trenger robuste kommunikasjonsløsninger av ulike slag.

Denne kunngjøringen kommer i kjølvannet av Starlinks nylige oppskyting av 23 kommunikasjonssatellitter i lav jordbane med hjelp av SpaceX’ Falcon 9-rakett. Starlink er utviklet for å levere raskt internett nesten hvor som helst på jorden, og støtter aktiviteter som strømming, gaming på nett og videosamtaler.

Starlinks satsing på tjenestekvalitet har ført til vesentlige forbedringer når det gjelder kortere forsinkelse (latency) for brukere globalt i 2024. Forhandlerstatusen for morselskapet Wireless Logic representerer et betydelig fremskritt når det gjelder levering av robuste og allsidige kommunikasjonsløsninger for IoT i global målestokk, heter det til slutt i meldingen.

Powered by Labrador CMS