IoT:

Produserer 5G-moduler i Europa

Kontron AG starter opp produksjon av 5G moduler i Europa: – Innomhus produksjon styrker teknologisk uavhengighet.

Publisert

Kontron AG vil i fremtiden fullt ut produsere sine nye 5G-moduler i Europa, etter en vellykket oppskalering av produksjonen.

Ved å produsere i sine egne europeiske anlegg, understreker selskapet sin satsing på de høyeste kvalitetsstandardene, kortere forsyningskjeder, Europas teknologiske suverenitet og reduksjon av CO2-utslipp, skriver de i en pressemelding.

Kontron er faktisk den eneste globale leverandøren som utvikler og produserer 5G-moduler helt og holdent i Europa. – Denne strategien styrker ikke bare selskapets konkurranseposisjon, men fremmer også Europas teknologiske uavhengighet på en bærekraftig måte. Videre gir initiativet et betydelig bidrag til forsyningskjedens stabilitet og skaper flere arbeidsplasser i Europa, heter det i en uttalelse fra selskapet.

Allerede i dag skjer rundt 80 prosent av Kontron-konsernets totale verdiskaping i Europa. Den tette integrasjonen av utvikling og produksjon i Europa er en sentral del av selskapets strategi. Kontrons 5G-moduler er utviklet utelukkende i deres avdeling i Berlin. – I en tid hvor opprinnelsen og sikkerheten til teknologier blir stadig viktigere, sikrer egenproduksjon i Europa også samsvar med de strengeste europeiske regelverk, skriver de.

– Lokal utvikling og produksjon gir mange fordeler. Våre kunder drar nytte av kvaliteten, hastigheten, fleksibiliteten og påliteligheten som tilbys av vår europeiske 5G-modulproduksjon. Initiativet vårt har fått sterk og god respons, noe som gjør det mulig for oss å sikre flere store kontrakter, som i stor grad tilskrives denne verdiskapingsstrategien, sier CEO i Kontron AG, Hannes Niederhauser, i en kommentar.

Powered by Labrador CMS