Flytter programmet inn i maskinvaren

I sin nye PIC mikrokontrollerfamilie har Microchip flyttet mange programvareoppgaver til maskinvare. Dermed mener selskapet at neste generasjon PIC18-Q43 familie vil bringe løsninger med høyere ytelse til markedet raskere.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Familiens kombinasjon av periferikretser gir brukerne større anvendelighet og enkelhet i forbindelse med design av kundespesifiserte maskinvarebaserte funksjoner, med brukervennlige utviklingsverktøy. Konfigurerbare periferikretser koples sammen på en smart måte for å kunne tillate nærmest null forsinkelse ved deling av data, logiske innganger eller analoge signaler, uten ekstra kode. Den nye familien skal være ideell for en rekke ulike sanntids styrings- og tilkoplede applikasjoner, inkludert husholdningsapparater, sikkerhetssystemer og industriell belysning, samt Tingenes Internett (IoT).

Kjerneuavhengige periferikretser, eller Core Independent Peripherals (CIPs) er periferikretser som er designet med muligheter for å håndtere en rekke oppgaver uten behov for innblanding fra sentralprosessoren. Med CIPer som timere, forenklet Pulse Width Modulation (PWM) utgang, CLCer, «Analog to Digital Converter with Computation» (ADCC), flere seriekommunikasjonsporter med mer, er produktfamilien utviklet for å gjøre det enkelt for designere å skreddersy deres spesifikke designkonfigurasjon.

CLC har programmerbar logikk som opererer utenfor hastighetsbegrensningene for programvareeksekvering, og gir mulighet til å skreddersy ting som bølgeformgenerering, timingmålinger osv. CLCer kan utgjøre «limlogikk» til å forbinde innebygde periferikretser for maskinvaretilpasning.

De kjerneuavhengige kommunikasjonsgrensesnittene, inkludert UART, SPI og I2C, tilbyr fleksible byggeblokker for utviklere som er ute etter en kundetilpasset komponent, mens tilskuddet av flere DMA-kanaler og avbruddshåndtering akselererer sanntidsstyring med forenklede programvaresløyfer.

Microchips sett av utviklingsverktøy skal bidra med rask og enkel generering av applikasjonskode og tilpasse kombinasjoner av CIPer i et grafisk brukergrensesnitt (GUI). I tillegg kan familien kjøres på opp til 5V.

PIC18-Q43 familien støttes av Microchips MPLAB X IDE og MPLAB Xpress IDE utviklingsmiljø, og MPLAB Code Configurator (MCC) — en gratis programvare-plugginn som ivaretar et grafisk grensesnitt for å konfigurere periferikretser og funksjoner spesifikt for en applikasjon. Dens støttes også  av PIC18F57Q43 Curiosity Nano board — et kompakt utviklingskort med programmerings- og debuggingsmuligheter. 

Powered by Labrador CMS