Samles til app-dugnad

Studentsamskipnaden i Sørøst-Norge (SSN) inviterer til en Ideathon 6.-7. mars. Dette er en felles idedugnad som skal resultere i «Norges beste student-app». Førstepremie: 100 000 kroner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

– Vår jobb i Studentsamskipnaden er å sørge for gode tilbud til studentene, og de er helt klare i tilbakemeldingene til oss: de ønsker seg enklere og mer tilgjengelig informasjon. Det skal vi gi dem nå gjennom Norges beste student-app, og den skal de være med på å utvikle selv, sier leder for Innovasjon og teknologi i SSN, Alexander Hesby.

Ideathon er en innovasjonskonkurranse hvor studenter inviteres til å skape konsepter og ideer for en studentapplikasjon som skal inneholde alt studenten trenger av informasjon.

Alexander Hesby.

– Vi ønsker å dekke hele studentlivet, ikke bare de behovene som vi i studentsamskipnaden dekker, som mat, bolig, trening, helsetjeneste og så videre, men også for eksempel pensumlister og studentens timeplan. Et samarbeid med Universitetet i Sørøst-Norge (USN) er viktig for å muliggjøre dette, sier Hesby.

Han understreker at arrangementet ikke bare er for USN-studenter.– Vi inviterer også studenter ved for eksempel NTNU, sier Hesby.

Selve Ideathon-arrangementet starter fredag 6. mars og holder på mer eller mindre uavbrutt til det hele avsluttes med presentasjoner av løsninger, kåring av vinner og fest lørdag kveld. Vinnerlaget får 100 000 kroner og alle som deltar vil få muligheten til å utvikle appen.

– Vi håper på å få med 150 studenter. Dette er en gyllen mulighet til å drive med innovasjonsarbeid slik innovasjonsarbeid skal gjøres; i stedet for å sitte og utvikle tjenester ut fra hvordan vi antar at målgruppen ønsker å ha det, inviterer vi målgruppen til selv å forme tjenestene.

Det er SSN som er initiativtaker til arrangementet som gjennomføres i samarbeid med USN, inkubatormiljøet Silicia, studentbedriften Rada Labs og Vestfold Studentsamfunn. Næringslivet er også involvert og Hesby oppfordrer flere fra næringslivet til å bli med.

– Dette er en gyllen mulighet til å komme og møte studenter som har et stort engasjement for innovasjon, kanskje det kan oppstå noen interessante relasjoner eller nye samarbeid? Om ikke annet vil det være til inspirasjon. Jeg er ganske sikker på at næringslivet har noe å lære av denne måten å jobbe på, sier Hesby.

Mer informasjon finnes på Ideathon.no

Powered by Labrador CMS