Først i sin klasse til å måle opp til 43,5 GHz - Elektronikknett
ANR275

Først i sin klasse til å måle opp til 43,5 GHz

Instrumentleverandøren Anritsu introduserer ShockLine MS46131A USB-vektornettverksanalysator (VNA), markedets første modulære 1-port VNA som støtter målefrekvenser opp til 43,5 GHz.

Med 8 GHz- og 20 GHz-modeller som også er tilgjengelige i serien, skal de sørge for en rimelig måling av antenner og andre 1-port 5G-enheter på sub-6 GHz, så vel som i 28 GHz og 39 GHz millimeterbølgeband.

MS46131A er lett og kompakt og kan kobles direkte til enheten under test (DUT), og eliminerer behovet for kabeloppkobling. Resultatet er reduserte testkostnader og forbedret målestabilitet, heter det i en melding fra selskapet.

Instrumentet er en modulær VNA som kan konfigureres for hver oppgave på en port-for-port-basis. En enkelt PC kan kontrollere opptil to 1-port instrumenter for testing på to steder. Enheter kan enkelt flyttes mellom testoppsett, avhengig av ønsket portantall. Produksjonstiden forbedres også, ettersom VNAer med 1 port lett kan erstattes, om nødvendig, for å holde teststasjonene i drift.

Utover USB-tilkoblingen til den eksterne kontroll-PCen som kjører ShockLine-programvare, krever MS46131A også en 12V strømforsyning. En fordel med den eksterne PCen er at den gjør testdata sikrere, ettersom alle måleresultatene er lagret på PCen, i stedet for i VNA. Derfor skal den også være godt egnet for konfidensielle testmiljøer på grunn av dette sikkerhetsnivået. Analyse og dokumentasjon er også forenklet, da det ikke er behov for å overføre data fra instrumentets minne.

Kommentarer