Jobber sammen for sikker mobil IoT - Elektronikknett
Infineon_eSIM_SLM_97
I det nye samarbeidet skal blant annet kryptokontrollere fra Infineon med innebygget eSIM bidra til IoT-sikkerhet.

Jobber sammen for sikker mobil IoT

Arrow Electronics, Infineon og Arkessa skal samarbeide for å forenkle sikker og skalerbar mobiltilkobling for IoT-enheter globalt. Det inkluderer blant annet bruk av eSIM og eUICC.

Arrow Electronics har kunngjort en global avtale med Infineon og Arkessa som vil utvide Arrows mulighet til å støtte kunder med mobilkommunikasjon for IoT.

Det er meningen at samarbeidet også skal ta vare på sikkerheten. I den sammenheng skal Infineon levere sikre maskinvarekontrollere basert på GSMAs Embedded Subscriber Identity Module (eSIM)-spesifikasjon og som støtter den nye tjenesten. Arkessa leverer sikre mobile datatjenester med muligheten til å klargjøre og administrere IoT-enheter fra fabrikk til felt.

Partnerne lover at de kan levere konsistent tilkobling for IoT-enheter hvor som helst i verden, støttet av sikkerhetsfunksjoner fra Infineon og fleksibel nettverksadgang og klargjøring av Arkessa. eSIM sørger for større sikkerhet og pålitelighet i flere IoT-applikasjoner, og kan være koblet til mobilnett, NB-IoT og LTE-M-tjenester.

Løsningen skal også passe for industrien: Fremveksten av Industri 4.0 er avhengig av sikkerhet i maskin-til-maskin (M2M) kommunikasjon. Maskiner i smarte fabrikker bruker i økende grad mobilnettet for å utveksle informasjon. Infineons SLM-familie av sikkerhetskontrollere er optimalisert for industrielle applikasjoner, og tåler mer gjennom et utvidet temperaturområde på -40 til +105˚C.

I tillegg til industrielle bruksområder, kan smarte byer, detaljhandel og sporing av varer dra nytte av den sikre tilkoblingen for å bringe fram nye forretningsmodeller og vekst globalt, heter det.

– Mobilkommunikasjon er en stadig viktigere del av IoT. Denne nye avtalen vil gjøre det mulig for organisasjoner å utnytte den nyeste teknologien til å utføre strategier for tilkoblede enheter ved å bruke sikre cellulære tjenester i stor målestokk, sier Aiden Mitchell, visepresident IoT, Arrow Electronics i en kommentar.

Kommentarer