Arduino med SIM - Elektronikknett
Arduino_SIM_3

Arduino med SIM

Arduino lanserer Arduino SIM, en tjeneste eksklusivt for IoT-enheter basert på Arduino-plattformen for å gi utviklere og produsenter mobil tilgang til Arduino IoT Cloud-plattformen i over 100 land.

Arduino SIM har som mål å gi en enkel vei til mobilutvikling av IoT-enheter i et miljø som mange kjenner. Mobiltjenesten, levert av Arm Pelion Connectivity Management, betyr at en enkelt fysisk Arduino SIM kan brukes i over 100 land over hele verden med en enkel dataplan. Dataplanen starter i USA, med tilgjengelighet i Europa og Asia i løpet av sommeren 2019.

Arduino SIM er integrert med Arduino IoT Cloud. Brukere kan enkelt sende sensordata til databaser, regneark eller som varsler, uten koding og ved hjelp av Webhooks, eller de kan opprette egendefinerte IoT-programmer ved hjelp av API.

Løsningen har i utgangspunktet støtte for Arduino MKR GSM 1400 (3G med 2G fallback) - et 32-bits Arduino-kort som støtter TLS og X.509 autentisering gjennom et innebygd sikkerhetselement og krypteringsakselerator. En kjøreplan er på plass for å støtte den kommende Arduino MKR NB 1500 (LTE Cat-M og NB-IoT), med planer om å åpne den for tredjeparts mobile kort på et senere tidspunkt.

Arduino SIM leveres med 10 MB fri data i opptil 90 dager, og muligheten for et enkelt abonnement på 5 MB for 1,50 dollar per måned. Denne prisingen gjelder globalt.

Kommentarer