Tilbyr studenter nye Arduino utviklingssett - Elektronikknett
Arduino_Engineering_Kit

Tilbyr studenter nye Arduino utviklingssett

Det første offisielle Arduino utviklingssett med MATLAB- og Simulink programvare skal gi studenter en praktisk og pedagogisk tilnærming. Settet er utviklet i et samarbeid mellom Arduino og MathWorks.

Arduino kunngjorde i dag partnerskapet med MathWorks for å styrke Arduinos tilstedeværelse på universitetetsnivå innen utvikling, tingenes internett og robotteknologi.

«Arduino Engineering Kit» er det første produktet i samarbeidet, og vil bli tilgjengelig for kjøp fra og med i dag på Arduinos nettbutikk. Utviklingssettet består av tre Arduino-baserte prosjekter som lærer elevene hvordan man bygger moderne elektronikk-enheter.

– Vårt mål er å kunne påvirke neste generasjon ingeniører. For å gjøre det har vi jobbet hardt for å utvikle pedagogiske produkter som kan inspirere studenter rundt om i verden med sterk vekt på en prosjektbasert pedagogisk tilnærming, sier Fabio Violante, CEO i Arduino. – Vi er glade for å jobbe med MathWorks for å lette denne prosessen på universiteter over hele verden, og tilpasse utdanning med industrien.

Etter suksessen med Arduino CTC 101-programmet, et program for videregående skoler, gjør Arduino Engineering Kit det mulig for studenter og lærere å inkludere kjernekontekstkonsepter i sine Arduino-prosjekter, takket være bransjestandardverktøy for algoritmutvikling, systemmodellering, og simulering.

Det nye settet består av et Arduino MKR1000-kort, flere tilpassede deler og et komplett sett med elektriske og mekaniske komponenter som trengs for å sette sammen alle tre prosjektene:

• Selvbalanserende motorsykkel: Denne motorsykkelen vil manøvrere på egenhånd på ulike terreng og forbli oppreist ved hjelp av et svinghjul for balanse.
• Mobil Rover: Dette kjøretøyet kan navigere mellom gitte referansepunkter, flytte objekter med en gaffelarm og mye mer.
• Tavleskrivende robot: En robot som kan ta en tegning den er gitt og kopiere den på en tavle.

I tillegg til maskinvaren som følger med, og etter at studenten har registrert seg på nettet, får hun eller han tilgang til en dedikert e-læringsplattform og annet læringsmateriale. I tillegg får de en ettårig individuell lisens for MATLAB og Simulink.

Settet har en oppgitt pris på 249 Euro, men på nettsiden (linken) er prisen satt ned til 199 Euro. Mer informasjon her (ekstern lenke)

Kommentarer