Satser på AI for funksjonshemmede - Elektronikknett
Satya Nadella - Microsoft Build 2018
– Skyteknologi og smarte enheter gir utviklere mange nye muligheter, men medfører også ansvar for at teknologien som utvikles er trygg og fungerer til alles beste, sier Microsofts konsernsjef Satya Nadella.

Satser på AI for funksjonshemmede

Microsoft med storsatsing på verktøy for kunstig intelligens. Skal bl.a. gi mennesker med funksjonshemming bedre tilgjengelighet og nye muligheter.

Microsoft lanserer i dag AI for Accessibility – en femårig satsing som skal gi mennesker med funksjonshemminger bedre tilgjengelighet og nye muligheter. Samtidig lanserer selskapet teknologi som gjør det enklere for utviklere å ta kunstig intelligens i bruk.

Skyteknologi og stadig flere smarte enheter inntar hverdagen vår, og teknologi får stadig større innvirkning på hvordan vi lever og arbeider. Under utviklerkonferansen Build 2018 i Seattle lanserer Microsoft flere nyheter som hjelper utviklere å utnytte kunstig intelligens på Microsoft Azure, Microsoft 365 og ulike plattformer.

AI for funksjonshemmede

Samtidig lanserer Microsoft AI for Accessibility, en ny femårig satsing som skal bidra til å gi mennesker med funksjonshemminger bedre tilgjengelighet og nye muligheter gjennom kunstig intelligens. Det er satt av 25 millioner dollar til stipender, teknologiinvesteringer og ekspertise i det nye programmet, som bygger på suksessen fra AI for Earth-initiativet. Resultatene fra AI for Accessibility vil bli bygd inn i Microsofts skytjenester.

Smarte enheter og intelligente skytjenester

Per 2020 regner man med at det vil være mer enn 20 milliarder smarte enheter over hele verden. Så smarte er de, at de gjør det mulig å se, høre, forutse og forstå – uten å være koblet til skyen hele tiden. Det muliggjør nye scenarier – fra operasjonssal til fabrikkgulv.

Åpner kildekode

Microsoft åpner nå kildekoden til Azure IoT Edge Runtime. Samtidig inngår selskapet partnerskap med verdens ledende droneselskap DJI om ny programvare som vil gi Windows 10-PCer egenskaper for flykontroll og sanntids dataoverføring. Samarbeidet ventes å resultere i ny anvendelser av droneteknologi på områder som landbruk, bygg og samfunnssikkerhet.

Kunstig intelligens for morgendagen

Løsninger bygget på data, maskinlæring og kognitiv intelligens endrer hvordan vi lever, jobber og samarbeider med andre. Microsoft lanserer også Project Kinect for Azure, en sensorpakke som gjør det mulig å utnytte omgivelsesintelligens. Samtidig presenteres nye programvarepakker, tjenester og egenskaper innenfor lydbehandling og stemmegjenkjennelse, indekseringsteknologi mm. I tillegg lanserer Microsoft også andre verktøy basert på blandet virkelighet.

Verktøy for alle plattformer på alle språk

Utvikleren kan velge språk eller rammeverk for løsninger på Azure, Microsoft 365 eller andre plattformer gjennom Azure Kubernetes Services, Visual Studio IntelliCode og Visual Studio Live Share, samt en ny Microsoft Azure Blockchain Workbench. Samtidig inngår Microsoft partnerskap med GitHub.

Kommentarer