Videokoder – nå også på Amazon - Elektronikknett
Socionext AWS videokodek
Systemeksempel med H.264 Encoder on AWSm.

Videokoder – nå også på Amazon

Socionext gjør H.264 videokoder med høy hastighet og kvalitet, tilgjengelig på Amazon Web Services.

Socionext Inc., en ledende leverandør av System-on-Chip-baserte løsninger for video- og bildebehandlingsteknologier, har utviklet og begynt å tilby "H.264 Encoder on AWS", en høyhastighets H.264-videokoder av høy kvalitet, tilgjengelig på Amazon Web Services.

Med "H.264 Encoder on AWS" hevder de at leverandører av videodistribusjon kan redusere tiden fra produksjon til levering av innholdet deres ned til 30% av det som tidligere var nødvendig, uten at det reduserer kvaliteten.

H.264 Encoder på AWS er en videokoder som fungerer på F1-forekomsten av Amazon Elastic Compute Cloud (EC2) -tjenesten. Den samsvarer med H.264-kodingsstandarden, som er mest brukt i videodistribusjon på internett i dag, og leverer både komprimering med høy bildekvalitet og høyhastighetsbehandling til leverandører av videodistribusjon, heter det i en pressemelding fra Socionext.

AWS F1 tilbyr FPGA-enheter som brukere kan programmere som en maskinvarekrets. H.264 Encoder på AWS bruker FPGA i F1-forekomsten og tilbyr brukerne en akseleratorkrets som er tatt frem basert på Socionexts egenutviklede maskinvarekodingsteknologi. Den muliggjør komprimering av videodata med høy bildekvalitet med en hastighet som er umulig med en programvarebasert koder. H.264 Encoder på AWS bruker FFmpeg, som er mye brukt av videodistribusjonstjenester, som applikasjonsgrensesnitt, slik at videotjenesteleverandørene enkelt kan inkorporere koderen i sine eksisterende systemer.