Utviklingssett for AI-baserte applikasjoner på kanten - Elektronikknett
Rutronik-DevKit_1

Utviklingssett for AI-baserte applikasjoner på kanten

Den første utviklingspakken utviklet av Rutronik, RUTDevKit-STM32L5, er en komplett løsning for AI-baserte applikasjoner som kjører på en mikrokontrollerplattform.

I følge Rutronik er det lagt vekt på sikkerhet og databeskyttelse, lav forsinkelse, lavt energiforbruk og tilstrekkelige lagringsressurser.

Data generert av IIoT (industriell IoT)-enheter blir stadig oftere evaluert på mikrokontroller (MCU)-plattformer i applikasjonen eller i nærheten av MCU-baserte innvevde systemer.

For Edge AI eller «Edge Intelligence» (EI), tilbyr Rutronik nå et utviklingssett som inneholder alle nødvendige komponenter.

RUTDevKit-STM32L5 er basert på ultra-lav effekt med mikrokontrolleren STM32L562ZET6Q, som opererer på 110 MHz. Den 32-bits RISC-Core Arm Cortex-M33 med Arm TrustZone har maskinvarebasert sikkerhetsfunksjoner som sikrer datasikkerhet for EI-applikasjoner. Takket være Arm TrustZone gir en kjerne to uavhengige prosesseringsmiljøer: Et beskyttet miljø for nettbeskyttelse og sensitiv kode, og et ubeskyttet miljø for kjøring av upålitelig kode.

Arm TrustZone kan også inkludere I/O-porter, en periferifunksjon og flash- eller SRAM-områder.

I tillegg til mikrokontrollerminnet, har RUTDevKit-STM32L5 en port for et SD-kort med flere GB samt et beskyttet område for å sikre lagring av både rådata og inferensdata fra AI-modellen. Grensesnitt som kommer med er CAN FD og RS485.

USB-C-strømforsyningen har beskyttelseskrets og lavenergifunksjoner kan testes med batteri. I tillegg er det innebygd ST-LINK V2 feilsøkingsprogram/programmerer samt Arduino-grensesnitt for tilleggskort, for eksempel en Anybus-kommunikasjonsmodul.

Settet inkluderer også programvare og fastvare, inkludert en TrustZone-demo, en testmodus demo for CAN FD, en RS485 Modbus demo, en USB-strømforsynings- og manipulasjonsdeteksjonsdemo, og en dobbel flash bootlaster-demo.