Illustrasjon: ECHA

Ber EU om å utsette SCIP-frist

IPC og nær 40 organisasjoner og grupper oppfordrer EU-kommisjonens president til å utsette rapporteringsfrist for SCIP-database.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

IPC har sluttet seg til nær 40 andre organisasjoner for å oppfordre EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen om å utsette fristen i januar for en ny kjemikaliedatabase og studere relaterte spørsmål videre før det går fremover.

I henhold til gjeldende planer vil selskaper som leverer artikler som inneholder stoffer med potensielt skadelige stoffer, såkalte SVHC (Substances of Very High Concern) til EU-markedet, være forpliktet til å sende informasjon om disse artiklene til European Chemicals Agency (ECHA) fra 5. januar 2021.

– IPC støtter intensjonen med SCIP-databasen (ektern lenke) om å gjøre informasjon om SVHCer tilgjengelig gjennom produktets livssyklus og sørge for effektivisering av sirkulær økonomi, sier Dr. Kelly Scanlon, IPC-direktør for EHS-policy og forskning. – Utviklingen og implementeringen av databasen har imidlertid sådd tvil om hvor brukbar den er, proporsjonalitet og verdi.

Spesielt sier gruppene at ECHA ikke klarte å fullføre databasen innen en tidsramme som ville gjøre det mulig for selskaper å utvikle, teste og tilpasse sine egne systemer for å oppfylle januarfristen. Dessuten, i motsetning til EUs bedre reguleringsprinsipper, ble kravene vedtatt uten forutgående konsultasjon av interessenter eller konsekvensanalyse.

En lenke til bransjens felles pressemelding og listen over underskrivere finnes her (PDF).

– IPC vil fortsette å jobbe med dette emnet med våre bransjekollegaer og europeiske politiske beslutningstakere, og vi vil holde medlemmene informert etter hvert som det utvikler seg, sier Alison James, seniordirektør for IPC i Europa i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS