PICMG ratifiserer MicroSAM - Elektronikknett
MicroSAM_PICMG_Module Context Figure 2

PICMG ratifiserer MicroSAM

MicroSAM er en ny, mikrokontrolleragnostisk modulformfaktor for å kunne bygge smarte sensorer. 

PICMG, et consortium for utvikling av åpne spesifikasjoner for innvevde prosesseringsløsninger, kunngjør nå at de har ratifisert den såkalte MicroSAM spesifikasjonen. MicroSAM er en ny, mikrokontrolleruavhengig og miniatyrisert formfaktor for smarte sensormoduler.    

MicroSAM_PICMG_Module Context Figure 2 MicroSAM

MicroSAM er den første PICMG-spesifikasjonen i en serie med IIoT-relaterte åpne standarder som skal ratifiseres.  Det er ifølge organisasjonen den eneste åpne maskinvarespesifikasjonen til nå som retter seg mot det raskt voksende sensormarkedet.

MicroSAM muliggjør en fundamental annerledes IIoT arkitektur, og tilbyr en distrubert arkitektur med ekte plug & play nettverksintegrasjon, heter det.  

Spesifikasjonen definerer en 32mm x 32mm modul maskinvareplattform for tradisjonelle sensorleverandører som ønsker en rask måte å lage smarte sensorer på.

MicroSAM skal fylle et behov som ikke løses av andre industrispesifikasjoner, det vil si en kompakt modul rettet mot mikrokontrollere for hver av de industrielle IoT sensornodene.  MicroSAM kan dessuten fungere parallelt med andre innvevde teknologier, der MicroSAM-enheter ivaretar sensorforbindelsen, og PICMG-standarder som COM Express, CompactPCI Serial eller MicroTCA ivaretar høyere kontrollnivåer.

– Denne spesifikasjonen har potensiale til å sette fart på skiftet mot bedre interoperabilitet mellom sensorer, og åpne for bedre og bredere muligheter, sier leder i PICMG, Jessica Isquith, i en kommentar.  

Mer informasjon: https://www.picmg.org/openstandards/microsam/

Kommentarer