Gjenskaper 50 år gammel klassiker - Elektronikknett
beogram4000

Gjenskaper 50 år gammel klassiker

Platespilleren Beogram 4000c Recreated Limited Edition er det første produktet i Bang & Olufsens nye Classics-initiativ, som tar sikte på å gjenopprette og gjenoppdage ikoniske produkter. Med en pris på 106.000 kroner er den definitivt for entusiaster.

Classics-initiativet er basert på at Bang & Olufsen har funnet 95 Beogram 4000-platespillere og brakt dem hjem til fabrikken i Struer, Danmark, hvor de ble produsert for snart 50 år siden. 95 Beogram 4000 platespillere ble demontert og alle deler gjennomgått av et team av Bang & Olufsens teknikere.

Beograam_test De gjenskapte platespillerne går gjennom omfattende tester før de går til butikken. Det er kun 95 spillere som blir lagt ut for salg.(Foto: Bang & Olufsen)

Hver enkelt komponent er nøye inspisert, rengjort og – om nødvendig – erstattet med nye deler. Når denne prosessen er fullført, blir hver Beogram-platespiller testet og innstilt individuelt for å oppfylle Bang & Olufsens standarder.

Beogram 4000 platespilleren var banebrytende da den ble introdusert for første gang, ikke minst fordi den hadde en tangentiell pick-up-arm. Inntil da var det normalt for en platespiller å ha en pick-up arm som beveger seg mot midten av grammofonplaten. Dette betydde at det var et høyere trykk på den ene siden av LP-sporene. Med den tangentielle pick-up-armen skapte Bang & Olufsen en platespiller, der pick-upen er midt i sporet og derfor spiller musikken slik den opprinnelig ble kuttet i master-platen.

Platespilleren er en del av feiringen av Bang & Olufsens 95-årsjubileum. Den vil derfor bare være tilgjengelig i 95 eksemplarer. Hver platespiller har et unikt nummer og kommer i en boks laget av massiv eik med aluminiumsdetaljer. Beogram 4000c Recreated Limited Edition kan sees i Bang & Olufsens butikker fra 12. oktober og kan kjøpes fra 19. oktober til en pris på 75.000 DKK, eller 106.000 NOK slik det oppgis på Bang & Olufsens hjemmesider.

Kilde: elek-data.dk

Kommentarer