AMD kjøper Xilinx? - Elektronikknett
writing-hand-business-brand-contract-handwriting-854901-pxhere.com

AMD kjøper Xilinx?

Ryktebørsen sier at AMD forhandler om å kjøpe Xilinx, og en avtale kan komme så snart som til neste uke. Hvis de to selskapene er enige, vil avtalen sannsynligvis være verdt omtrent 30 milliarder dollar, ifølge The Wall Street Journal. Men noen er skeptiske.

Verdien på AMD-aksjer har steget rimelig kraftig den senere tiden, noe som betyr at det blir enklere å gjøre et storkjøp og betale med aksjer. WSJ rapporterte at AMDs aksjer vokste med 89% i år, og selskapet har nå en verdi på over 100 milliarder dollar. Xilinx har i mellomtiden måttet slite med president Donald Trumps handelskrig med Kina; de prøvde, men klarte ikke å sikre en dispensasjon for å fortsette å levere til Huawei.

Flere analytikere fra selskaper som Citi Group, Wedbush, Citigroup og CNBC er imidlertid ikke helt sikre på at Xilinx vil tillate et slikt oppkjøp. De mener at det er for lite synergier mellom selskapene og at ledelsen i Xilinx sannsynligvis si nei takk til tilbudet.

Til syvende og sist handler det om penger og om Xilinx har råd til å la være, eller om de føler de har muskler nok til å kjempe videre. Tiden vil finne svaret, som vanlig.

Kommentarer