Åpner 5G i Oslo – offisielt - Elektronikknett
Telia 5G Oslo
Statssekretær i Kommunal- og moderniseringsdepartementet, Paul Chaffey, åpner 5G-nettet i Oslo sammen med direktør for Telia Bedrift, Jon Christian Hillestad (t.v.) og teknologidirektør i Qvisten Animation, Andreas Martin Aanerud (t.h.). Foto: Telia

Åpner 5G i Oslo – offisielt

Telia Norge åpner i dag offisielt 5G-nettet i den norske hovedstaden. Selskapet jobber samtidig for fullt med å rulle ut det nasjonale 5G-nettet, og skal være først i Norge med et landsdekkende nett innen utgangen av 2023.

– Som Norges største utfordrer er det veldig gøy å endelig kunne åpne 5G-nettet for kundene våre i Oslo. Med en 5G-telefon i hånda kan du nå oppleve den grensesprengende mobilteknologien på sentrale steder som Grünerløkka, Karl Johan, Majorstua og Frogner, og flere steder og områder får tilgang fortløpende, sier administrerende direktør i Telia Norge, Stein-Erik Vellan.

Telias 5G-dekning i Oslo Telias dekningskart over Oslo slik det er i dag.

Telia åpnet 12. mai sitt 5G-nett i Lillestrøm og deler av Groruddalen i Oslo og i Trondheim i august. Siden den gang har Telia lagt ned store ressurser på å utvide den stadig økende 5G-dekningen i hovedstaden. Hittil har 240 basestasjoner i Oslo blitt oppgradert med den nyeste mobilteknologien levert av Telias samarbeidspartner Ericsson, hvor det store flertallet er basestasjoner med 5G.

– Vi synes det er veldig positivt at 5G-nettet åpnes på stadig flere steder i landet, og at det er god fart på utbyggingen blant teleoperatørene. 5G-teknologien vil gjennom nye og bedre digitale tjenester bidra til å styrke kommunene og næringslivet vårt, og sikre Norges posisjon som en av verdens mest digitaliserte nasjoner, sier statssekretær i Kommunal- og moderniseringsdepartementet, Paul Chaffey. – Dette er en veldig spennende teknologi, som åpner opp for mange muligheter. 

Oslos innbyggere kan nå oppleve 5G i bydeler som Frogner, St. Hanshaugen, Sagene, Grünerløkka, Gamle Oslo, Bjerke, Alna, Grorud og Stovner. 5G-utbyggingen i hovedstaden er fortsatt pågående, og flere bydeler vil få tilgang til nettet de kommende månedene. Det jobbes samtidig med å skape en sømløs 5G-opplevelse for kundene der hvor det allerede finnes dekning i dag, slik som i sentrumskjernen.

– Oslo er en stor by, og per i dag regner vi med å ha rundt 40 prosent befolkningsdekning på 5G. Dette prosenttallet vil øke raskt i tiden fremover, og parallelt med utbyggingen jobber vi med å finteste og kvalitetssikre 5G-nettet, slik at kundene får en uovertruffen mobilopplevelse, sier Vellan.

For å få tilgang til Telias 5G-nett i Oslo trenger du et mobilabonnement fra Telia og en telefon som støtter den nye teknologien. Det finnes i dag flere 5G-telefoner på markedet, blant annet fra Huawei, Motorola, OnePlus, Samsung, Sony og Xiaomi. De fleste mobilabonnementene fra Telia har 5G inkludert.

Telia sin ambisjon er at opptil halve Norges befolkning skal ha 5G-dekning der de bor i løpet av 2021, og et nasjonalt 5G-nett vil være på plass innen utgangen av 2023.

– Våre 5G-planer er ambisiøse, og vi ligger godt i rute om å være først i Norge med et landsdekkende nett, sier Vellan. – 5G-utbyggingen skjer område for område i hele landet, og neste sted ut etter Oslo er Bergen, hvor vi vil åpne 5G-nettet i løpet av høsten.

 

Kommentarer