Trår til mot korona

Miko Plast utvikler 3D-printet verktøy for å redusere spredningen av koronaviruset, og gjør filen gratis for nedlastning.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Mekatronikkbedriften Miko Plast, som vi nylig har omtalt i Elektronikk, har utviklet et enkelt, men effektivt verktøy for å unngå indirekte smitte og for å unngå å smitte andre.

– Vi stilte oss selv spørsmålet: hva kan vi gjøre for å begrense spredningen? Vi er hverken leger eller produsenter av antibac, men plast og produktutvikling det kan vi, skriver selskapet i en pressemelding.

Ifølge FHI er indirekte smitte en av de 3 måtene Corona-viruset smitter på, og det blir dermed en konstant smitterisiko for alle som må bevege seg ut av eget hjem. Spesielt dørhåndtak, låser, såpedispensere, vasker og alle andre knapper og håndtak som vi omgir oss med er en stadig tilbakevendende smitteutfordring.

Derfor designet Miko Plast noe de kaller C-Stop (Corona-Stop). Viktige designkriterier var at verktøyet er lite nok til at man enkelt får det med seg i lommen og at det er lett å rengjøre, f.eks. samtidig som man vasker hendene. Det siste er svært viktig for å unngå at verktøyet ikke blir en smittekilde i seg selv.

Siden det haster å få stoppet spredningen av Corona-viruset, er det begrenset hvor mye tid man kan bruke på selve produktutviklingen. Men selskapet har brukt C-stop selv de siste dagene og synes det fungerer bra!

– Vi har designet C-Stop som et lite bidrag i en stor dugnad og deler designfilene gratis på nettsiden vår. Vi oppfordrer alle som har tilgang til en 3D-printer om å skrive den ut og bruk den! Skriv gjerne ut en til venner og familie når du først er i gang og del lenken videre. Vi har valgt å skrive ut C-Stop i en PLA som er produsert av organiske og fornybare kilder.

Miko Plast oppfordrer uansett alle til å følge FHI sine 8 steg for å forebygge smitte: https://www.fhi.no/publ/plakat/koronavirus---8-steg-for-a-forebygge-smitte/

Powered by Labrador CMS