Lanserer trådløst bredbånd - Elektronikknett
Utendørs antennemottaker

Lanserer trådløst bredbånd

Trådløst bredbånd er ikke nytt, det vet blant annet flere hytteeiere. Men ferdige pakkeløsninger har det ikke vært så mange av. Nå lanserer Telia Norge et helt nytt bredbåndsprodukt kalt trådløst bredbånd (FWA). Da får kundene trådløst bredbånd levert over Telias 4G-nett. Om ikke lenge leveres også trådløst bredbånd med 5G-teknologi.

– Vi gleder oss veldig til å rulle ut trådløst bredbånd i Norge. Tilbakemeldingene fra våre første kunder har vært veldig positive, og vi har stor tro på produktet. Med utfasingen av kobbernettet er det mange nordmenn som vil trenge nytt internett de neste årene, og da er trådløst bredbånd fra Telia et glimrende alternativ, mener Pål Rune Kaalen, leder for privatmarkedet i Telia Norge.

Tjenesten leveres med en dedikert utendørs antennemottaker, som sikrer optimal stabilitet og hastighet, samt profesjonell installasjon. Som kunde får du hastigheter opptil 75 Mbps, noe som gjør at man kan strømme, surfe og spille uten problemer. Internettsignalene kommer fra en basestasjon i nærområdet. I tillegg installeres en innendørs trådløs ruter koblet til antennen.

– Det er veldig enkelt å få installert trådløst bredbånd i hjemmet, og vi er sikre på at mange kunder, spesielt tidligere kobberkunder, vil sette pris på det. Sammenlignet med fiberutbygging er det også mye mindre inngripen i natur og nærområde. Utstyret vi leverer med produktet, som den trådløse Wi-Fi 6-ruteren fra Zyxel, er samtidig med på å gi kundene en overlegen Wi-Fi-opplevelse, sier Kaalen.

Trådløst bredbånd - illustrasjon

Wi-Fi 6-teknologien, som Zyxel-ruteren er basert på, er siste generasjons trådløst internett. Teknologien optimaliserer blant annet bruken av båndbredden i det trådløse nettverket og gir større kapasitet. Det er med på gi høy hastighet og svært lav responstid, heter det i en pressemelding.

Snart med 5G
Trådløst bredbånd fra Telia vil snart leveres med 5G-teknologi, skriver selskapet. Det vil gi en enda bedre bredbåndsopplevelse, med hastigheter på over 100 Mbps og muligheten til å bruke enda flere enheter samtidig. Åpningen av 5G-nettet finner sted allerede i 2020 i utvalgte norske byer, og innen utgangen av 2023 vil det landsdekkende nettet være på plass. Parallelt med 5G-utbyggingen moderniserer også Telia sitt 4G-nett, som allerede nå vil gi bedre hastigheter for kunder med trådløst bredbånd.

– Oppgraderingen av 4G og utrullingen av 5G vil gjøre dette til et veldig attraktivt bredbåndsprodukt. Fremover vil vi prioritere å rulle ut trådløst bredbånd i områder hvor kobbernettet legges ned, og at de som bor her raskt får tilgang til 5G, sier Kaalen.

I tillegg til 5G jobber Telia med å kunne levere TV gjennom det nye bredbåndsproduktet.

Trådløst bredbånd fra Telia tilbys med hastighetene 25 Mbps, 50 Mbps og 75 Mbps – til en fast månedspris. Med produktet følger dedikert utendørs antennemottaker, innendørs Wi-Fi 6-ruter fra Zyxel og den digitale sikkerhetstjenesten «Trygg på Nett».

Kommentarer