Administrerende direktør i Hapro, Tor Giæver, leverte i forrige uke et permitteringsvarsel til samtlige ansatte på grunn av situasjonen rundt koronaviruset og leveranser spesielt fra Kina. Samtidig går det "så det suser", og varene kommer inn, om ikke i like store volum som ønsket. Foto: Einar Karlsen/arkiv.

Hapro: Går så det suser tross alt

Elektronikkprodusenten Hapro har vært i medias søkelys de siste dagene etter at det ble kjent at de har sendt ut permitteringsvarsel til alle ansatte. Tor Giæver, adm. direktør i selskapet mener det hele er blåst en smule ut av dimensjoner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

– Det stemmer at vi har sett tregere leveranser fra Kina, men vi kjøper også fra andre land. Så dersom det blir permitteringer blir det kun få som blir berørt, sier Giæver. Han understreker at varselet var et «føre var»-varsel, etter at situasjonen rundt koronaviruset eskalerte.

– Det paradoksale er at det går så det suser og vi går over budsjett, i tillegg til at vi ansetter folk for å møte veksten framover, sier han. – Vi har dessuten fått bekreftet at våre leverandører i Kina har kommet i gang igjen. Riktignok ikke med full kapasitet, men varene kommer inn.

– Så hvis ikke det eskalerer enda mer, ser jeg ingen tegn til at det blir problemer med det første, avslutter han.

Powered by Labrador CMS