Første IoT-brikkesett sertifisert av GCF - Elektronikknett
GCF-UBX-R5

Første IoT-brikkesett sertifisert av GCF

u-blox’ UBX-R5, et proprietært multi-band LTE-M/NB-IoT-brikkesett, er det første IoT-brikkesettet som er sertifisert under GCFs IoT-brikkesettprogram.

Programmet ble lansert i januar i år av av Global Certification Forum (GCF), og er opprettet for å sertifisere IoT-brikkesett som dekker NB-IoT og LTE-M, slik at IoT-økosystemet enkelt kan integrere og legge inn sertifiserte brikkesett i moduler og enheter.

– GCFs IoT-brikkesertifiseringssatsing ble lansert tidligere i år, og vi er veldig glade for at u-blox oppnår den første sertifiseringen så tidlig for UBX-R5 Cat-M1-brikkesettet, sa Lars Nielsen, administrerende direktør i Global Certification Forum. – Vi regner med at mange flere IoT-brikkesett kommer gjennom programmet i år, noe som vil gi tillit og pålitelighet for IoT-bransjen med en anerkjent overholdelse av 3GPP-standarder.

U-blox UBX-R5 er et 5G-klart cellulært brikkesett for for «low power wide area» (LPWA) IoT-applikasjoner som smart måling, telematikk, sporing, sikkerhetssystemer, byggautomatisering, så vel som smarte belysningsløsninger og oppkoblet helse.

LTE-M og NB-IoT er kompatible med 5G-nettverk, og ved å implementere viktige LTE-M- og NB-IoT-funksjoner fra 3GPP Release 14, mener produsenten at  UBX-R5 vil gi en smidig overgang mot 5G via programvareoppgraderinger til allerede distribuerte enheter .

Kommentarer