Første ESD-beskyttelse for USB4 - Elektronikknett
USB4 ESD protection

Første ESD-beskyttelse for USB4

Industriens første ESD-beskyttelse dedikert for USB4-standarden kommer nå fra Nexperia.

Nyheten har fått navnet PESD2V8R1BSF, og skal være bransjens første ESD-beskyttelsesenhet dedikert for USB4-standarden, også med bransjeledende RF-ytelse, i følge leverandøren.

Nexperias TrEOS ESD-beskyttelsesteknologi benytter blant annet aktiv silisiumkontrollert retting. Den har en kombinasjon av lav kapasitans (ned til 0,1 pF); lav klemming (dynamisk motstand ned til 0,1 Ω) og høy robusthet mot oversstrøms- og ESD-pulser (opp til 20A 8/20 μs for raske datalinjer). PESD2V8R1BSF leveres i ultra-lav induktans SOD962-pakke.

For å unngå signalintegritetsproblemer, har beskyttelsesdioden ekstremt lavt innsatstap på -0,21 dB ved 10 GHz og tilsvarende lav returtap på -17,4 dB ved 10 GHz. Den nye ESD-beskyttelsesenheten passer for høye spenningskrav i USB 3.2. Dette betyr at den kan plasseres rett bak USB Type-C-kontakten for å beskytte koblingskapasitansen, mens den fremdeles er bakoverkompatibel med USB3.2. ”

TrEOS-beskyttelsesdioder er pakket i DSN0603-2 (SOD962). Fordelene med denne mye brukte 0603-formfaktoren er lavere induktans for raskest beskyttelse og reduksjon av mekanisk og termisk spenning, fordi bindetråder erstattes av integrasjon i den monolitiske kretsen.

Kommentarer