EU har satt av penger og vil hastebehandle korona-søknader - Elektronikknett
koronastøtte

EU har satt av penger og vil hastebehandle korona-søknader

Europakommisjonen har satt av 164 millioner euro til å hjelpe frem innovasjoner og teknologiske løsninger som kan bidra i kampen mot koronaviruset. Telia Norge oppfordrer alle norske selskaper som har aktuelle produkter og teknologiske løsninger til å søkestøtte.

Telia Norge legger i dag ut informasjon om EU-ordningen på egne nettsider og hjelp til hvordan selskaper kan søke EU-midlene. Norske selskaper har rett til å søke på lik linje med bedrifter fra EU-land.

– Sjelden har vi sett en større og mer omfattende krise. EUs tiltak for å støtte bedrifter som kan sitte på viktige løsninger i bekjempelse og håndtering av koronakrisen, er svært gledelig. Fristen for å søke EU-midler går ut allerede førstkommende onsdag. Derfor vil vi gjøre vårt for å hjelpe bedrifter til å søke, sier Jon Christian Hillestad, direktør i Telia Bedrift.

Nye og mindre bedrifter
Telia Norge jobber med både startups og etablerte selskap om utviklingen av nye tjenester hvor kommunikasjonsteknologi spiller en viktig rolle. – Vi vet at det finnes mye skaperkraft der ute, og vi vil hjelpe til og bidra der vi kan. Utlysningen av EU-midler er en enestående mulighet for norske selskaper til å drive frem innovasjon som kan redde liv og helse. Vi oppfordrer derfor alle våre samarbeidspartnere, startups, og kunder å søke de midlene som EU nå stiller til rådighet, sier Hillestad.

Frist på onsdag
Tidsfristen for å søke støtte fra EU er satt til førstkommende onsdag klokken 17.00.

Europakommisjonen ønsker å gi støtte til teknologier og innovasjoner som raskt kan implementeres innen behandling, testing, overvåkning eller andre aspekter i kampen mot koronaviruset og effektene av det.

– Det viktigste er at de beste innovasjonene nå hjelpes frem. Vi i Telia Norge legger ut informasjon på våre bedriftssider om hvordan selskaper kan søke. I tillegg er Innovasjon Norge en viktig aktør som kan hjelpe selskaper med søknadsprosessene, sier Hillestad.

Kommentarer