Silisiumoptikk: Ikke bare datakom - Elektronikknett
Silisiumbaserte optotransceivere - rapport 2020

Silisiumoptikk: Ikke bare datakom

Nesten 3,5 millioner silisiumbaserte optotransceivere ble levert i 2019. Nye analyser peker på fortsatt vekst.

I 2019 nådde leveranser av silisiumbaserte optotransceivere for datasentre nesten 3,5 millioner enheter, til en verdi av 364 millioner dollar. Og suksesshistorien stopper ikke der, skal vi tro analysebyrået Yole.

– Dette er faktisk en imponerende vekst siden de fleste produktene dukket opp i 2016 og 2017, sier Alexis Debray, teknologi- og markedsanalytiker hos Yole Développement (Yole).

Og han forklarer: – Optiske transceivere av silisium er rapportert å ha bedre pålitelighet og lavere pris enn mottakere som bruker tradisjonell optikk. Og vi ser mange nye selskaper som fokuserer sin virksomhet på utvikling av transceivere for å trenge gjennom silisiumfotonikkverdenen for telekom/datakomapplikasjoner.

Og denne veksten forventes å fortsette de kommende årene, forklarer Yole i sin Silicon photonics-rapport, 2020-utgaven, «Silicon Photonics Market & Technology 2020».

Yole og deres partner System Plus Consulting leverer i år to analyser dedikert til silisiumfotonikkteknologiene og den tilhørende industrien.

System Plus Consulting fremlegger en spesiell casestudie fokusert på Intels silisiumoptotransceiver for å illustrere nyeste innovasjoner og tekniske valg gjort av selskapet: «Intel Silicon Photonic 100G CWDM4 QFSP28 Transceiver report» (ekstern lenke).

Intel, som blant annet leverer servere, har 60% markedsandel i silisiumoptiske transceivere sendere for datakom. Intel er uten tvil et av de ledende silisiumfotonikkselskapene. Faktisk har Intel allerede i løpet av noen få år levert mer enn 3 millioner enheter av sine 100G pluggbare transceivere.

– Med sin CWDM4 100G-teknologi er Intel den første i verden som tilbyr en optisk silisiumløsning opp til 10 km for direkte deteksjon, forklarer Sylvain Hallereau, senioranalytiker i System Plus Consulting. – 100G PSM4 og CWDM4 representerer det første trinnet, med Intels 200G- og 400G-produkter som forventes å komme inn i volumproduksjon i andre halvdel av 2020.

Les hele historien her: Silicon photonics: datacom, yes, but not only... (ekstern lenke).