SiGe likerettere - Elektronikknett
RS3158_Nexperia_Image_SiGe rectifiers

SiGe likerettere

Silisium-germanium (SiGe) likerettere godkjent for biler kombinerer de beste egenskapene fra Schottky- og «fast recovery» dioder.

Nexperia har i dag lansert en familie med nye silisium-germanium (SiGe) likerettere med henholdsvis 120 V, 150 V, og 200 V reversspenninger, som skal kombinere den nøye effektiviteten i tilsvarende Schottky-komponenter med den termiske stabiliteten i  dioder med rask gjenoppretting.

De nye 1 – 3 A likeretterne er tiltenkt markeder som bil, kommunikasjon og servere, og kan med fordel utnyttes i høytemperaturanvendelser slik som LED-belysning, motorstyringsenheter eller drivstoffinnsprøyting.

Disse komponenentene med ekstremt lav lekkasje skal også dra fordel av et utvidet, «trygt» driftsområde uten termisk avdrift opp til 175 grader C.

Ved å utnytte en lav foroverspenning (Vf) og lav Qrr, skal disse SiGe-likeretterne ha et fortrinn på 10-20 % lavere ledningstap.

PMEG SiGe komponentene (PMEGxGxELR/P) er kapslet i størrelses- og temperatureffektive CFP3- og CFP5-pakker, som er blitt en industristandard for kraftdioder.