Nytt og kraftigere kamera for Raspberry Pi - Elektronikknett
RaspberryPi kamera

Nytt og kraftigere kamera for Raspberry Pi

Farnell lanserer et nytt kamera med 12 megapiksler oppløsning og utskiftbare objektiver. De skal egne seg godt til maskinsyn under svake lysforhold.

Raspberry Pi-kameraet skal være det første av sitt slag i markedet og er ideelt for profesjonelle- og forbrukerapplikasjoner, heter det.

 Kameraet kan både ta stillbilder og videoopptak og er kompatibel med alle modeller av Raspberry Pi-kort, fra Raspberry Pi 1 Model B og opppver, og kan brukes som skrivebordskamera. Typiske anvendelser er maskinsyn, robotikk, industri og landbruk. Det er også ideelt for hjemme- og profesjonelle sikkerhetssystemer som opererer i svak belysning. Det kan også programmeres til å samle inn data for å støtte ansikts- og nummerskiltgjenkjenning og overvåking av parkeringsplasser.

Komplett kamerapakke består av tre individuelle produkter, inkludert:

– Oppløsning på 12,3 megapiksler og omtrent 50 prosent større følsomhet enn forgjengeren. Kameraet har et kretskort med Sony IMX477-sensor, en FPC-kabel for tilkobling til en Raspberry Pi-datamaskin, et freset aluminiumsobjektivfeste med integrert stativfeste og fokusjusteringsring og en C- til CS-objektivmonteringsadapter. Andre linseformfaktorer kan tilpasses ved bruk av tredjeparts objektivkort.

– To utskiftbare objektiver, med et 6 mm vidvinkelobjektiv og et 16mm teleobjektiv, kan integreres med «Raspberry Pi High Quality Camera» sitt C- og CS-adapter.

Kommentarer