Mikrokontroller for funksjonell sikkerhet - Elektronikknett
AVR DA Microcontroller Family

Mikrokontroller for funksjonell sikkerhet

Ny AVR DA mikrokontroller for funksjonell sikkerhet fra Microchip muliggjør sanntidsstyrings-, kommunikasjons- og HMI-applikasjoner.

Microchip Technology lanserer i dag sin neste generasjon AVR DA-familie med mikrokontrollere (MCU) – deres første «Functional Safety Ready» AVR MCU-familie med «Peripheral Touch Controller» (PTC).

Microchips Functional Safety Ready-betegnelse brukes om komponenter som inneholder de nyeste sikkerhetsfunksjonene og som støttes av sikkerhetsmanualer, feilmodus-, effekt-, og diagnoseanalyse- (FMEDA) rapporter, og i noen tilfeller diagnoseprogram. Familien inkluderer flere integrerte sikkerhetsfunksjoner for å sikre robust drift – egenskaper som ivaretar en tilstrekkelig forsyningsspenning, slik som power-on reset, brown-out detektor og overvåking av spenningsnivå. En syklisk redundanskontroll (CRC) sikrer at applikasjonskoden i flashminnet er gyldig. Ved å sikre kodeintegritet kan utilsiktet og potensielt farlig oppførsel av applikasjonen unngås.

Den nye familien med MCUer muliggjør CPU-hastigheter på 24 MHz over hele inngangsspenningsområdet, har minnestørrelser på opp til 128 KB flash, 16 KB SRAM og 512 bytes med EEPROM, 12-bit differensielle ADC, 10-bit DAC, analoge komparatorer og «zero cross» detektorer. PTC muliggjør kapasitive berøringsgrensesnitt som støtter knapper, skyvebrytere, hjul, berøringsflater, mindre berøringsskjermer og geststyring for et stort spekter av forbruker- og industriprodukter.

Den støtter også opp til 46 egenkapasitans- og 529 felleskapasitans-kanaler og tilbyr den nyeste generasjonen PTC med Driven Shield+ samt boost mode-teknologier som gir forbedret støyimmunitet, vanntoleranse, berøringsfølsomhet og responstid.

I tillegg kommer den med ekstrafunksjoner til innvevde sanntids styresystemer. Det integrerte hendelsessystemet muliggjør kommunikasjon mellom periferikretser, uten å involvere CPUen. Hendelser er uten forsinkelser og går aldri tapt, hvilket gir forbedret sanntidsytelse og forutsigbarhet for sikre og trygge design. Ved å redusere tiden CPUen trenger å være aktiv, reduseres også det totale strømforbruket til applikasjonen.

Den konfigurerbare, kundetilpassede logikkperiferien muliggjør oppsett av logiske funksjoner internt, noe som eliminerer behovet for eksterne komponenter, reduserer kortplass og materialkostnader. Med de nye avanserte analoge funksjonene, slik som den 12-bit differensielle ADCen, kan AVR DA-komponentene måle signaler med små amplityder i støyende omgivelser, noe som gjør dem velegnet for sensornode-applikasjoner i tøffe miljøer, heter det i en melding fra Microchip.

Programvarestøtte omfatter Microchips MPLAB X, MPLAB Xpress og Atmel Studio, kodekonfigureringsverktøy som MCC og START, og kompilatorer som GCC, XC8 og IAR Embedded Workbench. En versjon av XC8 kompilatoren som er sertifisert for funksjonell sikkerhet er tilgjengelig via Microchips Functional Safety Ready program. Maskinvarestøtte er inkludert i debuggere/programmerere som MPLAB PICkit 4, MPLAB SNAP, Atmel ICE og AVR128DA48 Curiosity Nano evalueringssett.

Kommentarer