Frekvensomformere for motorstyring - Elektronikknett
Omron-RS948-Q2V_application

Frekvensomformere for motorstyring

Ny serie robuste, plassbesparende og energieffektive omformere for motorstyring innen automatisering skal være utviklet for langvarig, vedlikeholdsfri drift.

RS Components (RS) lanserer i dag den nye Q2V-serien av kompakte frekvensomformere fra Omron. Typiske markedssektorer som forventes å kunne benytte seg av dem, inkluderer næringsmiddel- og pakkebransjen i tillegg til generelle bruksområder for industriell motorstyring, opplyser de i en pressemelding.

De nye Q2V-motorene tilbyr høy fleksibilitet og energieffektiv motorstyring for de fleste typer motorer, inkluder induksjons-, permanent magnet- og synkron-reluktanstyper.

I tillegg er omformerne beskyttet mot støv og fukt og utviklet for å kunne brukes i ti år i temperaturer opptil 50 °C uten vedlikehold. Den kompakte størrelsen gjør i tillegg at det du kan redusere kabinettstørrelsen ved å muliggjøre montering side ved side uten at det går ut over ytelsen.

En annen viktig faktor er den enkle monteringen – for eksempel leveres alle inn- og utganger med skrueløse terminaler for sikker kabling, og maskinvaren er forenklet takket være det integrerte EMC-filteret, en sikker momentreduksjonsfunksjon (STO) og en bremsetransistor.

Q2V-serien skal takle både krevende og normal drift, og gjøre det mulig for den samme omformeren å styre motorer med forskjellig ytelse avhengig av last. Omrons avanserte motorstyringsalgoritmer hevdes å kunne øke effektiviteten med 6 % for asynkrone motorer og opptil 2 % for permanent magnet-motorer. Også tilgjengelig er spesifikke energibesparende funksjoner for variable og reduserte momentbelastninger, som automatisk optimaliserer energiforbruket.

Motoreffektversjoner inkluderer: 200 V énfaset for 0,1 til 4 kW og 400 V trefaset for 0,37 til 30 kW. Andre funksjoner i serien er en inngang for 24 V DC strømforsyning til kontrollkortet samt en grafisk LCD med SD-kort for hendelsesregistrering som tilleggsutstyr.