Enklere FPGA-programmering - Elektronikknett
FPGA VectorBlox toolkit

Enklere FPGA-programmering

Microchip lanserer Software Development Kit og Neural Network IP for enkelt å kunne skape smarte innvevde maskinsynløsninger på laveffekt FPGA.

Med fremveksten av kunstig intelligens (AI), maskinlæring (ML) og tingenes internett (IoT), flytter applikasjoner seg til nettverkskanten der data blir samlet inn, og krever energieffektive løsninger for å levere mer prosesseringsytelse i stadig mindre, termisk begrensede formfaktorer. Gjennom sitt Smart Embedded Vision-nitiativ møter Microchip det økende behovet for energieffektiv inferensing i kant-applikasjoner ved å gjøre det enklere for programvareutviklere å implementere algoritmene sine i PolarFire feltprogrammerbare portmatriser (FPGA). Som et tilskudd til løsningsporteføljen i dette segmentet, skal Microchips «VectorBlox Accelerator Software Development Kit» (SDK) bidra til å kunne benytte Microchips PolarFire FPGAer for å lage laveffekt, overleggsbaserte nevrale nettverksapplikasjoner uten å matte lære seg en FPGA-verktøyflyt.

FPGAer er ideelle for AI kantapplikasjoner, for eksempel inferensing i datamiljøer med begrenset effekt, fordi de kan utføre flere gigaoperasjoner per sekund (GOPS) med større effektivitet enn en sentral prosesseringsenhet (CPU) eller grafikkprosesseringsenhet (GPU), men de krever spesialiserte designferdigheter innen maskinvare. Microchips VectorBlox Accelerator SDK er designet for å gjøre det mulig for utviklere å kode i C/C ++ og programmere energieffektive nevrale nettverk uten tidligere FPGA-designerfaring.

Verktøysettet kan eksekvere modeller i TensorFlow og det åpne nevrale nettverksutvekslingsformatet (ONNX) som har interoperabilitet mellom rammeverk. ONNX støtter mange rammeverk som Caffe2, MXNet, PyTorch og MATLAB. I motsetning til alternative FPGA-løsninger, kjører VectorBlox Accelerator SDK på Linux og Windows, og den inkluderer også en bitnøyaktig simulator som gir muligheten til å validere maskinvarens nøyaktighet mens den fortsatt er i programvaremiljøet. Den nevrale nettverks-IPen som følger med settet, støtter også muligheten til å laste inn forskjellige nettverksmodeller under kjøretiden.

PolarFire FPGA nevral nettverk-IP er tilgjengelig i en rekke størrelser for å matche ytelse, effekt og pakkestørrelse for applikasjonen, slik at man kan implementere løsninger i pakkestørrelser ned til 11 × 11 mm.

Microchips Smart Embedded Vision-initiativ ble lansert i juli i fjor for å gi maskinvare- og programvareutviklere verktøy, kjerner for immateriell eiendom (IP) og kretskort for å oppfylle de termisk begrensede og små formfaktorkravene til kantapplikasjoner.

Microchips VectorBlox Accelerator SDK er planlagt tilgjengelig i tredje kvartal 2020, med oppstart av et Early Access Program i juni.

Kommentarer