Åpner for batterivennlige WiFi-dingser - Elektronikknett
Dialog-DA16200-Wi-Fi-SoC

Åpner for batterivennlige WiFi-dingser

Dialog Semiconductors nye VirtualZero-teknologi skal gjøre det mulig for IoT-enheter å oppnå flere års batterilevetid selv med kontinuerlig Wi-Fi forbindelse.

Dialog Semiconductor plc lanserte i går den nye komponenten DA16200, en integrert laveffekt WiFi systembrikke (SoC) og to moduler som utnytter Dialogs VirtualZero for angivelig å kunne gi et gjennombrudd i batterilevetid for Wifi-tilkoplede batteridrevne IoT-enheter.

En utfordring med stadig nye IoT-anvendelser har typisk vært å kunne utnytte eksisterende Wifi-nett, på grunn av Wifi-kretsenes strømappetitt. For eksempel krever anvendelser som tilkoplede dørlåser, termostater og sikkerhetskamera helst en «alltid på» forbindelse.

Den nye DA16200 skal være optimalisert for nettopp dette.  Komponentens såkalte  VirtualZero skal tillate tilstrekkelig lavt strømforbruk til at selv disse kontinuerlig tilkoplede, batteridrevne enhetene kan oppnå en batterilevetid på typisk minst ett år.  Dialog hevder sågar at tre til fem år batteritid vil være vanlig.   

Systembrikken anvender et algoritmedrevet design for å tilpasse strømforbruket til en forlenget batterilevetid.   Den kjører hele Wifi-systemet, sikkerhets- og nettverksprotokollstakk, og eliminerer behovet for en ekstern prosessor. Den inneholder videre en 802.11b/g/n radio (PHY), basebandprosessor, MAC, minne, dedikert krypteringsmotor og en ARM Cortex-M4F nettverksapplikasjonsprosessor, alt på en silisiumbrikke.

Den har også en integrert kraftforsterker (PA) og lavstøyforsterker (LNA). 

I tillegg til systembrikken lanserer Dialog to DA16200-baserte moduler som skal gi fleksibilitet og desgnmuligheter for implementering av Wifi på en enkel og rett-frem måte, og sikre at kundene kan dra nytte av systembrikkens ytelse.  Begge modulene inneholder 4MB flashminne og alle nødvendig RF-komponenter, inkludert en krystalloscillator, RF-filter og enten en brikkeantenne eller en u.FL kontakt for en ekstern antenne.

Kommentarer