Volumproduksjon for Simpro – på rekordtid - Elektronikknett
Illustrasjonsbilde_KOMP
KOMP, som skal produseres hos Simpro, skal bidra til at eldre enklere kan kommunisere med omverdenen og føle seg mindre ensomme.

Volumproduksjon for Simpro – på rekordtid

Etterspørselen etter kommunikasjonsskjermen KOMP steg til himmels som følge av koronakrisen, og samarbeidspartnerne skal nå produsere flere enheter på rekordtid. Selskapet bak nyvinningen, No Isolation, har inngått en avtale med elektronikkprodusenten Simpro verdt 20 millioner for å produsere et stort volum.

Kommunikasjonssjef i No Isolation, Anna Heide, forteller om en drastisk økning i etterspørselen da Norge stengte ned. Hun og kollegene hev seg rundt for å imøtekomme markedet, og tok kontakt med sin partner på maskinvare i Trondheim, Inventas.

— Vi måtte se om det var mulig å igangsette neste produksjonsrunde tidligere enn planlagt. Gjennom Inventas kom vi i kontakt med Simpro, som skal produsere enhetene, innleder hun.

Stor tro
No Isolation reduserer ufrivillig ensomhet gjennom brukertilpassede kommunikasjonsverktøy. KOMP er utformet for å møte behovene og bruksmønstrene til en eldre eller analog brukergruppe, og gjør det svært enkelt å holde kontakt med familien digitalt.

I en pressemelding forteller forretningsutvikler i Simpro, Kjetil Blokkum, at de er svært begeistret for avtalen og at alle i teamet har stor tro på produktet.

— Nå for tiden er jo eldre spesielt distansert fra barnebarna, så nytten av et slikt produkt er stor. Vi er veldig glad for å ha landet denne avtalen, både fordi vi har stor tro på produktet og fordi vi gjennom avtalen får et viktig fotfeste i et voksende segment.

Midtnorsk samarbeid
Enhetene som skal produseres utvikles av Inventas. Tore Eide er forretningsutvikler i Inventas og forteller at de har valgt leverandører de vet er fleksible nok til oppdraget.

— Vi jobber på en kort tidsfrist og måtte få på plass et smidig produksjonsapparat. Vi kjenner til Simpro fra før, og vet at de er dyktige på både volumproduksjon og øvrig logistikk. Det samme gjelder vår underleverandør IV Moulding i Leksvik, som produserer plastdeler til KOMP. Det er dermed et sterkt midtnorsk lag som står bak produksjonen, forteller Eide. 

Eide roser alle underleverandører og samarbeidspartnere for å ha vist en strålende holdning til prosjektet, brettet opp ermene og fått ting gjort på svært kort tid.

Viktig å produsere i Norge
Samtlige aktører i prosjektet er enige om viktigheten av å holde produksjonen i Norge. Heide sier at No Isolation har gode erfaringer med norske produsenter og utviklere, og ser klare fordeler med en helnorsk verdikjede.

— Kommunikasjonen blir enklere som følge av lik tidssone og forretningskultur. I tillegg sikrer vi at våre etiske retningslinjer følges, samtidig som vi bidrar til verdiskapning i Norge.

Blokkum i Simpro mener også at geografisk nærhet mellom partnerne er en stor fordel.

Starter i august
Både Simpro, Inventas og No Isolation er enstemmige i at samarbeidet hittil har fungert veldig godt, og skryter av hverandre.

På Simpros fabrikk på Løkken Verk er de i gang med forberedelser til produksjonen.

— Vi kommer til å bruke hele spekteret av produksjonsutstyret vårt – fra produksjon av kretskort og sammenstillingen av delene, til ferdig produkt i emballasje, sier Blokkum.

I august starter produksjonen for fullt, og Simpro skal produsere rundt fem og et halvt tusen enheter i løpet av året.

— Vi har lang erfaring med serieproduksjon av et bredt spekter produkter, men dette blir vårt første produkt til dette segmentet, så vi gleder oss stort, avslutter Blokkum. 

Kommentarer