Signerer første kontrakt på ny Subsea-teknologi

Kongsberg Maritime har signert sin første kontrakt på et nyutviklet system som skal håndtere fjernstyrte undervannsfarkoster (ROV) fra ubemannede fartøy.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Kontrakten er inngått med det amerikanske selskapet Ocean Infinity som skal installere systemet på deres nye flåte av ubemannede fartøy som har fått navnet Armada.

Launch & Recovery-systemet (LARS) fra KONGSBERG er en essensiell del av løsningen for subsea-operasjoner uten mennesker ombord. Innovasjonen gjør at operatører på land, ved hjelp av fjernstyring, kan sette ut ROV fra de ubemannede fartøyene.

Systemet har et elektrisk drivsystem som bidrar til bedre miljøprofil og lavere vedlikeholdskostnader. Launch & recovery skjer gjennom skipets «moon pool», og ROV’ene slippes og hentes inn under overflaten. Løsningen gjør at undervannsfarkostene ikke kommer i kontaktet med skroget på morskipet og unngår dermed potensielle skader. En annen fordel er at systemet kan operere i tøffe værforhold.

– Den nye LARS-løsningen er utviklet i tett samarbeid med kunden, og baserer seg på vår brede erfaring med undervannsteknologi. Kongsberg Maritime har årelang erfaring med å utvikle innovative offshoreløsninger, sier Lisa Edvardsen Haugan, Executive Vice President, Deck Machinery & Motion Control, Kongsberg Maritime. 

– Dette kan bli en «game changer», legger hun til, og forklarer det med at kostandene for ROV-operasjoner blir redusert ved bruk av denne løsningen. I tillegg ser flere operatører mot ubemannede og fjernstyrte løsninger for å redusere kostnader og øke sikkerheten.

Ocean Infinity lanserte sin nye Armada flåte i begynnelsen av februar. Videoen under forklarer løsningen.

Powered by Labrador CMS